04/10/2012

Atlas Profilax

Ik heb zelf mijn Atlas Profilax nog niet recht laten zetten maar ken wel een aantal mensen die dit hebben laten doen, met volle tevredenheid.

onderdeelMethode volgens Rene C. Schümperli

De atlas draagt niet alleen het hoofd…. Maar is, wanneer hij zich niet in de normale correcte positie bevindt, verantwoordelijk is voor een hele reeks pijnlijke aandoeningen en ziekten.

De uitgangspositie

Wist u dat, bij praktisch ieder mens, de eerste cervicaalwervel (de atlas) ontwricht is en daardoor de oorzaak is van een reeks van lichamelijke en psychische ziekten, die definitief verholpen kunnen worden?

De oorzaak

De foto toont de ontwrichting van de atlas aan de linkerkant. Hierbij is te zien, hoe het ruggemergkanaal en de schedelopening verkleind zijn. Alles wat door deze opening loopt, wordt constant samengedrukt, zoals het ruggenmerg, hersenzenuwen en zenuwkanalen. Maar ook wervelslagaders, andere bloedvaten, de carotis en lymfvaten worden hierdoor afgekneld.

De symptomen

De voortdurende druk op het ruggemerg, de hersenzenuwen, verschillende aderen etc., veroorzaken lichamelijke en psychische stoornissen.

Omdat de atlas niet alleen de schedel draagt, maar ook zorgt voor de ophanging, de balans en de controle van de wervelkolom en het skelet, is een ontwrichte atlas ook de oorzaak van ernstige verstoringen, schade en veranderingen in het lichaam en de lichaamshouding.

De gevolgen daarvan zijn symptomatische klachten en ziekten zoals:
Nekpijn, stijve nek, rugpijn, lumbago, hernia, scoliose, geblokkeerde wervelkolomzenuwen, pijn in ’t heupgewricht, kniepijn, meniscusproblemen en andere ziekten van het knie en verschillende beenlengten, etc.

Bekkenrotatie

bekkenatlasDe foto toont een voorbeeld van het bekken en daarmee de verandering in de lichaamshouding. Deze zijn veroorzaakt door een ontwrichte atlas en een scoliotisch bekken.

De methode

Schümperli heeft een wereldwijde, unieke methode ontwikkeld, waarbij de ontwrichting van de atlas nauwkeurig en in één sessie verwijderd wordt!!

Tijdens deze zachte doeltreffende massage, worden de korte nekspieren, die verkrampt zijn, vrij gemaakt, waardoor de atlas zijn natuurlijk positie weer in kan nemen.
Een tweede afspraak is noodzakelijk en wordt gemaakt ter ondersteuning van het proces van zelfgenezing.

Het proces van zelfgenezing

Wanneer de atlas zich op de juiste plaats bevindt, kunnen de hersenen eindelijk ongestoord hun werk doen.

Het is net alsof de hersenen willen inhalen, wat ze daarvoor niet lukte. Er wordt een proces van regeneratie en zelf-genezing in gang gezet en het menselijk organisme begint beter te functioneren. Daarbij komen andere behandelingen en therapieën beter tot hun recht.

De regeneratie

Cellen en organen regenereren niet van de ene dag op de andere. Na het corrigeren van de atlas, reageert het lichaam in overeenstemming met de fysieke en psychische conditie van elk afzonderlijk individu.

Daarom herstellen velen relatief snel, maar anderen en zeker diegenen, waarbij het organisme nooit op volle toeren heeft gedraaid, zal het proces langer duren en deze mensen zullen dus wat meer geduld moeten hebben.

Reacties

De hierna genoemde voelbare reacties, die dan op kunnen treden, hetzij direct na de atlascorrectie, maar ook pas weken of maanden later, zijn een signaal, dat het proces van zelfgenezing aan de gang is gezet.

Daarbij geldt als vuistregel: hoe zieker lichaam en geest zijn, des te sterker kunnen de reacties worden.

Mogelijke reacties kunnen uiteenlopen van sterke vermoeidheid, die weer kunnen duiden op de aanwezigheid van een ernstige ziektehaard; verkrampingen in de nek, de rug en de veranderde vorm, zich weer kunnen manifesteren. Houdt uw lichaam daarom zo goed mogelijk in de gaten; schrijf alle veranderingen, die zich in uw lichaam voordoen op en ondersteun het proces van zelf-genezing door regelmatige nek- en rugmassages en warme baden.

Volledigheidshalve moet gezegd worden, dat er, jammer genoeg, grensgevallen zijn, waarbij het organisme langdurig onderhevig is geweest aan ziekten en stoornissen en zodoende niet meer herstelt.

Preventie

Omdat, dankzij de AtlasProfilax-methode, het menselijk organisme zichzelf heelt, is deze methode met name preventief. Het is daarom belangrijk, dat deze methode zo vroeg mogelijk bij kinderen wordt toegepast, zodat deze kinderen gezond op kunnen groeien en zich dan zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen.

De kwaliteit van deze methode

De AtlasProfilax-methode kan en mag alleen veilig en precies worden uitgevoerd door een Atlasprof (atlasspecialist), die getraind is door de Atlas Academy in Sierre/Siders te Zwitserland.

Verdere literatuur hierover

U kunt meer informatie hierover lezen in:
*’Krankheit, Schmerz, Invalidität, Degeneration, frühzeitiger Tot’ – Die Befreiung.
Auteur: René-Claudius Schümperli.

Dit boek is verkrijgbaar bij uw AtlasProf of bij Editions a la Gare, CH-3960 Sierre.
Tel: 0041-(0)27 451 24 28