29/09/2012

Cacao, de nummer 1 antioxidant van de wereld

Sakshin
Food

Heeft chocolade enig voordeel voor je gezondheid? Enkele recente studies en onderzoeken tonen aan dat dit inderdaad het geval is. In feite zijn heel wat chemicaliën die zich in chocolade bevinden goed voor mensen hun gezondheid. Daarom doet deze ontdekking de aloude mythe dat ‘hetgeen er lekker uitziet en lekker smaakt, slecht is voor de gezondheid’ teniet.

De voordelen zijn het grootst bij cacao, pure chocolade en chocoladeproducten die zo weinig mogelijk bewerkt zijn. Naast koper en magnesium die helpen om de bloeddruk en hartslag te stabiliseren, bevatten ze ook vitamine P, het goedje dat je tevens terugvindt in antioxiderende groene thee.

Zoals u waarschijnlijk reeds weet, zijn anti-oxidanten goed voor de gezondheid. Ze zorgen namelijk voor een reeds voordelen, zoals:

– Verbeterde circulatie

– Lagere bloeddruk

– Stimuleert de nieren en verbetert de vertering

РHelpt patiënten met geen eetlust, nierstenen of anemie

– Verbetert de endothele functies

– Beschermt tegen vrije radicalen en andere vernietigende moleculen, die erom bekend staan beroertes en hartziekten te veroorzaken

– Minder sterfgevallen met betrekking tot hartziekten

Flavonoïden bestaat in twee soorten Рde epicatechinen en de catechinen. Catechine is rijkelijk aanwezig in chocoladeproducten en cacao die zo weinig mogelijk bewerkt zijn. Deze stof helpt om hartziekten en kankerproblemen te voorkomen. Ze werkt ook als een echte boost voor iemands immuniteitsstelsel, dit is recentelijk de conclusie geweest van wetenschappelijk onderzoek. De hoeveelheid catechinen die men terugvindt in cacao, is driemaal de hoeveelheid die men terugvindt in thee.

Bron:www.xocoteam.eu

Wilt u meer weten over de heelzame werking van cacao en chocolade? Download dan dit cacao PDF-document voor meer informatie.

via Cacao, de nummer 1 antioxidant van de wereld | Voeding | Earth Matters.