04/02/2013

Gedachtenkracht-remedies

Een positieve gedachte heeft een positieve invloed op ons wezen, terwijl een negatieve gedachte het tegenovergestelde cre√´ert: wat je denkt dat ben je. De Japanse wetenschapper Masaru Emoto, (geb. 22 juli 1943 te Yokohama) is een van de eerste mensen die het effect van gedachten, woord en gebed op water gefotografeerd heeft, in een wondere wereld van kristallijne structuren. Zijn foto’s tonen aan dat emoties, affirmaties, afbeeldingen en zelfs woorden verbazingwekkende veranderingen teweeg kunnen brengen in de structuur van waterkristallen.

Hij maakt ons opmerkzaam hoe we de structuur van water vanuit onze gedachtewereld kunnen veranderen en daarmee de toestand van het gehele lichaam. Ons lichaam bestaat immers voor 70% uit water zoals ook moeder aarde zelf! Als je gelooft in jezelf, heb je een grote kans dat je het in het leven zult maken. Gedachten veroorzaken trillingen, planten zich voort in het fijnstoffelijke lichaam en geven van daaruit hun reacties aan het fysieke lichaam terug.

Ook buiten het lichaam kunnen gedachtetrillingen opvangen worden door anderen en daar positieve of negatieve reacties teweegbrengen. Hier past daarom het gezegde: wat je zaait zul je oogsten. Een belangrijke wetenschappelijke pionier die onderzoek deed naar de uitwerking van gedachtekracht op cellulair niveau van de mens en zijn omgeving, was Cleve Backster.

In 1989 verscheen het boek The secret life of your cells, van Robert B. Stone (nog steeds een must!) Hierin wordt grondig ingegaan op het bijzondere laboratoriumonderzoek van Cleve Backster. Bij zijn onderzoeken werden planten aangesloten op een ecephalograaf, die nauwkeurig in een grafiek een emotionele respons gaven op b.v. gedachten van de onderzoeker. Het werk van Backster heeft tot het inzicht geleid dat iedere cel bewustzijn heeft en dat deze cel reageert op het grotere bewustzijnsveld waartoe deze behoort.

Niet alleen onze gedachten zijn trillingen maar het hele lichaam is één grote vibrerende massa die bestaat uit een grote menigte moleculen met hun atomen en de daarin bewegende deeltjes, die allerlei verschillende trillingen teweeg brengen. De trillingen afkomstig uit de psyche werken in op het fysieke lichaam, en omgekeerd werken de trillingen van het fysieke lichaam op de psyche in.

 

Momenteel verschijnen er steeds meer boeken en documentaire films die ons wijzen op de kracht van ons eigen bewustzijn zoals:

What de bleep do we know, film van Arntz, Chasse en Vincente (2004).

The Secret, film van Drew Heriot (2006).

Het is de gedachte die telt, boek van Dr. David R. Hamilton, 2005. Uitgave Ankh Hermes, ISBN 9789020284430

Gedachten worden dingen, boek van Darel Rutherford, 2001. Uitgave Gaia, ISBN 9077341528

Het veld, boek van Lynne McTaggert, 2004. Uitgave Ankh Hermes, ISBN 9020283391

The secret life of your cells, boek van Robert B. Stone, 1989.

Messages from water, boek van Masaru Emoto deel 1, 2 en 3, 1999. Engels, Japanse uitgave HADO Kyoikusha C., Ltd.

Er is inmiddels ook een Nederlandse uitgave van Ankh-Hermes, ISBN 9789020283952: De boodschap van water. Masaru Emoto’s website heet www.masaru-emoto.net

 

Het creëren van gedachtekracht-remedies

Vul een glas of flesje met water (of desgewenst andere vloeistof), neem dit in beide handen, neem het gewenste woord in gedachte en denk dit in het water. Water heeft geheugen en zal automatisch elk gedachteprogramma voor je opnemen. Herhaal het woord en breng dit ongeveer 10 keer opnieuw in het water. Dan is de remedie klaar. Wanneer je dit drinkt komt de trilling van de gedachte in het trillingsveld van het lichaam en werkt daar corrigerend, versterkend, helend. Wanneer je niet kunt slapen programmeer dan het begrip diepe slaap in het water.

Wanneer je ijzeropname steeds onvoldoende is, programmeer dan in je water het woord ijzer. Wanneer je voelt dat je te weinig zelfvertrouwen hebt, programmeer dan zelfvertrouwen in het water en drink dat, iedere keer als je dit wilt. Kijk goed waar de behoefte ligt voor jezelf en programmeer dat waarmee je je kunt versterken. Een andere methode om water te programmeren is door een glas water te plaatsen op de gewenste tekst. Wij geven de voorkeur aan het bewust cre√´ren met gedachtekracht, omdat dit dieper doorwerkt in het bewustzijn, want immers: waar je je op richt, word je. Een voorbeeld hiervan is ook een mantra. In welke vorm dan ook… wees creatief.