30/01/2013

Straling mobiele telefoons oorzaak lekken bloed-hersenbarrière

Neuroloog Dr. Leif Salford heeft diverse studies gedaan naar radiofrequente straling en de effecten ervan op de hersenen.

Het blijkt dat de bloed-hersenbarrière bij zeer geringe blootstelling aan straling van draadloze apparaten, zoals mobieltjes en slimme meters, begint te lekken.

Sinds 1988 hebben Dr. Salford en zijn collega’s van het Lund University Hospital in Zweden 1600 proefdieren blootgesteld aan lage doses straling. Hun resultaten waren consistent: door de straling van onder meer mobiele telefoons begint de bloed-hersenbarrière, de eerste verdedigingslinie tegen infecties en giftige chemicaliën, te lekken.

“We hebben genoeg reden om aan te nemen dat hetzelfde effect optreedt bij mensen,” zei Salford. Al in juni 2003 schreven zijn collega’s in het tijdschrift Environmental Health Perspectives dat een hele generatie de gevolgen ervan al op middelbare leeftijd kan gaan merken.

In 2008 schreven Cindy Sage en Dr. David Carpenter in hun studie getiteld Public health implications of wireless technologies (pdf) dat de laagste doses straling het grootste effect hadden op de bloed-hersenbarrière.

Dr. Devra Davis verklaart de wetenschap achter de straling van mobiele telefoons aan de hand van foto’s. Ze toont twee cellen, waarvan de één is beschadigd door gammastraling in Hiroshima en de ander door de straling van een mobiele telefoon. Beide cellen zien er in vergelijking met normale cellen beschadigd uit, maar het DNA van de cel die werd blootgesteld aan de straling van het mobieltje is nog het meest beschadigd.

In mei 2011 erkende de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel dat straling van draadloze apparaten, zoals slimme meters, mogelijk carcinogeen is. In de tussentijd hebben honderdduizenden mensen die thuis beschikken over een slimme meter last van ziektes, slapeloosheid, eczeem en hoofdpijn.

Neuroloog Keith Black legt uit dat de schedel van een kind veel dunner is die van een volwassene en dat kinderen op die manier in hogere mate worden blootgesteld aan straling. Volgens Black moeten we kinderen niet zomaar een mobieltje geven.

Bron: Preventdisease.com

via Neuroloog: straling mobieltjes oorzaak lekken bloed-hersenbarrière.