04/02/2013

Paardenbloem is antioxidant en kankermedicijn

De paardenbloem heeft een krachtige helende werking waar slechts weinigen mee bekend zijn. De paardenbloem bevat tevens veel vitamines en mineralen, met name kalium.

Het kruid reinigt de galblaas en de lever en doordat het levervetten afbreekt is het een effectief diureticum. Uit recent onderzoek blijkt dat de bloem diverse kankersoorten helpt genezen.

Wetenschappers van de Universiteit van Chieti in Italië vergeleken in 2010 extracten van de kurkuma, paardenbloem, rozemarijn en artisjok. De onderzoekers stelden vast dat de kruiden een positief effect hebben op zowel de lever als de galblaas. De kurkuma bleek de meeste antioxidanten te bevatten.

Oxidatieve stress

Het extract van de paardenbloem bleek goed in staat de oxidatieve stress terug te dringen in ratten waarvan de lever was beschadigd als gevolg van blootstelling aan koolstoftetrachloride, een chemische stof die wordt gebruikt in brandblussers en koelmiddelen en zeer giftig is gebleken voor de lever.

In 2008 publiceerde het International Journal of Oncology een studie over de positieve effecten van paardenbloemthee. Paardenbloemthee bleek de strijd aan te gaan met borst- en prostaatkanker. De bladeren bleken een geneeskrachtige werking te hebben, maar de wortels niet. De wetenschappers concludeerden dat het paardenbloemextract kan worden gezien als kankermedicijn.

Apoptose

In januari 2011 verscheen een studie in het Journal of Ethnopharmacology waarin de effecten van de paardenbloemthee op leukemiecellen werden getest. Er werd gebruik gemaakt van de wortels van de bloem. De thee bleek apoptose of het proces van geprogrammeerde celdood in de leukemiecellen in gang te zetten. Onderzoekers vonden het interessant dat de paardenbloemthee gezonde cellen met rust liet. Deze wetenschappers waren van mening dat de paardenbloem zou moeten worden overwogen als kankermedicijn.

Het International Journal of Oncology kwam in 2011 met een rapport waarin werd geconcludeerd dat de paardenbloem de groei van prostaatkankercellen onderdrukt.

In een andere studie uit 2011 naar paardenbloemen werd klinisch bewijs geleverd dat het extract van de paardenbloemwortel de celdood in gang zet in medicijnresistente melanoomcellen zonder daarbij gezonde cellen te vergiftigen of te beschadigen. De studie prees de paardenbloem als therapie voor medicijnresistente kankersoorten.

Bron: Naturalnews.com

via Paardenbloem is antioxidant en kankermedicijn – Niburu.nl – Onthullend & Bewustmakend Nieuws.