04/10/2012

Britse vrouw bestrijdt borstkanker met supervoedsel – Niburu.nl – Onthullend & Bewustmakend Nieuws

Britse vrouw bestrijdt borstkanker met supervoedsel - Niburu.nl - Onthullend & Bewustmakend Nieuws

Vicky Sewart deelt hoe ze een krachtig medicijn weigerde en in plaats daarvan een speciaal dieet met veel kerrie samenstelde om haar ziekte te bestrijden.

Ze was bezorgd over de bijwerkingen van het medicijn dat ze kreeg voorgeschreven voor de behandeling van haar aandoening.

Ze keerde zich tot supervoedsel, waaronder kurkuma. Volgens haar zorgt het specerij ervoor dat ‘kankercellen zelfmoord plegen’. Ze gebruikt kurkuma in een aantal roerbak- en currygerechten.

Levensstijl

Vier jaar later en geheel kankervrij is ze het middelpunt van een onderzoeksproject waarbij wordt gekeken hoe levensstijl kan worden toegepast om andere slachtoffers van de ziekte te helpen.

Vicky uit Plymouth in het graafschap Devon zei dat ze in juni 2008 een borst en een lymfeklier had laten weghalen. Nadat ze was gediagnosticeerd met een snel groeiende tumor onderging ze chemotherapie, radiotherapie en diverse operaties.

Oestrogeen

Ze choqueerde artsen en haar familie toen ze weigerde Tamoxifen in te nemen. Ze zei dat ze haar dieet als ‘kankermedicijn’ zou gaan gebruiken. “Het is zeer ongewoon dat borstkankerpatiënten het medicijn niet nemen,” aldus Vicky.

“Toen ik artsen uitlegde dat ik het niet wilde adviseerden ze me oestrogeen zo veel mogelijk uit mijn lichaam te houden. Dat is in feite wat het medicijn doet,” legde Vicky uit. “De artsen zullen zeker niet zeggen dat het dieet op welke manier dan ook helpt tegen de kanker. Dit was vier jaar geleden en ik denk dat er hier en daar wel iets is veranderd waardoor er ruimte is ontstaan naast de gewone behandelingen.”

Veganist

“Ik ben er zeker van dat mijn dieet heeft geholpen bij mijn herstel,” ging ze verder. Vicky deed onderzoek naar voeding die borstkankerpatiënten zou helpen herstellen. Ze werd een tijd veganist en at geen zuivelproducten meer. Ze voegde ook supervoedsel toe aan haar dieet en at vrijwel geheel biologisch.

“Vers fruit, groenten en sappen zijn geweldig en bevroren bessen zijn fantastisch als supervoedsel,” zei Vicky. “Kurkuma laat de cellen zelfmoord plegen en gember en knoflook zijn heerlijk om mee te koken.”

Zonder chemicaliën

Ze stelt al haar maaltijden zelf samen, maakt haar eigen bodylotions op basis van natuurlijke ingrediënten en gebruikt alleen reinigers en wasmiddelen zonder chemicaliën.

“Ik besloot dat ik mezelf ging helpen en zo veel mogelijk zelf ging doen,” zei ze. “Ik was bezorgd over de bijwerkingen van de medicijnen. Ik wilde me daar niet druk om maken, ik wilde vrij zijn.”

De Britse studie gaat kijken hoe levensstijl de terugkeer van borstkanker na operatie kan helpen voorkomen. Het betreft de grootste studie naar borstkanker ter wereld. Er doen 56 ziekenhuizen in heel Groot-Brittannië en 3400 patiënten aan mee.

Bron: Telegraph.co.uk

via Britse vrouw bestrijdt borstkanker met supervoedsel – Niburu.nl – Onthullend & Bewustmakend Nieuws.