23/06/2013

Colloïdaal zilver effectief tegen meer dan 650 ziekmakers

Vanwege de desinfecterende eigenschappen wordt zilver tegenwoordig weer gebruikt voor het zuiveren of zuiver houden van drinkwater.

In de geneeskunde werd colloïdaal zilver vroeger gebruikt als antibioticum, in de alternatieve geneeskunde gebeurt dit nog steeds.

Zilver wordt verwerkt in zwachtels om wonden te behandelen en zo het risico op infecties terug te dringen. In ziekenhuizen voorkomt zilver de verspreiding van postoperatieve wondinfecties. Zilver voor medisch gebruik reduceert de verspreiding van antibioticaresistente bacteriën in ziekenhuizen.

Brandwonden

Vóór de Tweede Wereldoorlog was colloïdaal zilver het meest krachtige antibacteriële en schimmelwerende middel dat er bestond. Kleine zilverdeeltjes werden toegevoegd aan een vloeistof. Colloïdaal zilver bestreed meer dan 650 ziekteveroorzakende bacteriën, virussen of schimmels.

Zeer kleine hoeveelheden zilver blijken het beste middel om brandwonden te ontsmetten. Omdat zilver de celwanden van bacteriën afbreekt en de vermenigvuldiging verstoort hebben de micro-organismen grote moeite om immuun te worden voor het metaal.

Waterzuiveringsinstallaties

Eerder dit jaar bleek uit een studie dat zilver in staat is om antibioticaresistente organismen of superbacteriën te doden. Veel waterzuiveringsinstallaties van kuuroorden en zwembaden gebruiken zilver om het water zuiver te houden.

Samsung gebruikt zilver nanodeeltjes bijvoorbeeld voor enkele van zijn wasmachines. Verf wordt met zilver beschermd tegen schimmel, gist en verschillende soorten bacteriën.

In het tijdschrift Science Translational Medicine wordt deze week uitgelegd hoe zilver schadelijke bacteriën kan doden. Door zilver wordt de productie van gevaarlijke zuurstofmoleculen opgevoerd waarna de micro-organismen afsterven.

Bron: Silverinstitute.com

via Aquariusage.com: Nieuws | Colloïdaal zilver effectief tegen meer dan 650 ziekmakers.