04/12/2012

Darmspoelingen

Sakshin
Detox

Het is waarschijnlijk dat galstenen, terwijl ze eruit komen, in de darmen achterblijven. Ze kunnen snel worden verwijderd door een darmspoeling. Dit zou het beste kunnen gedaan worden de 2de of de 3de dag na de leverzuivering. Als galstenen in de darmen blijven, kunnen ze irritatie, infectie, hoofdpijn en darm-ongemak, schildklier-problemen, enz. veroorzaken. Uiteindelijk kunnen ze een bron van vergiftiging in het lichaam worden.

Als darmspoelingen niet voorhanden zijn waar jij leeft, kun je een koffieklysma nemen, gevolgd door een waterklysma. Dit garandeert echter niet dat alle resterende stenen verwijderd zullen worden. Als je kiest voor iets anders dan een darmspoeling, drink dan een glas warm water met een volle theelepel magnesiumsulfaat meteen bij het opstaan op de dag dat je de door jouw gekozen methode gaat uitvoeren.

Wat ook helpt is weer op je nuchtere maag 1 eetlepel himalaya zout oplossen in 1 liter water met 2 uitgeperste citroenen en in 1 keer wegdrinken. Dit mengsel spoelt je hele maagdarmstelsel schoon.

Over het belang van een darmspoeling en een nierzuivering: Hoewel de leverzuivering alleen al een geweldig resultaat kan bereiken, zou het ideaal zijn om dit pas te doen na een darmspoeling. Je darmen reinigen zorgt ervoor dat de vrijgekomen galstenen gemakkelijk door de dikke darm kunnen komen.
Mensen bij wie de darmen ernstig verstopt zijn, of die een geschiedenis van obstipatie hebben, moeten overwegen op z’n minst 2 – 3 darmspoelingen te ondergaan voordat ze beginnen aan hun eerste leverzuivering. En om opnieuw samen te vatten, het is enorm belangrijk om je darmen te spoelen binnen drie dagen na iedere leverzuivering. Het verwijderen van galstenen uit de lever en galblaas kan enkele stenen of andere giftige afvalstoffen in de darmen achterlaten. Het is essentieel voor je gezondheid om ze eruit te zuiveren.

Heb Je Problemen Met De Zuivering?

Intolerantie voor Magnesiumsulfaat
Als je allergisch bent voor Magnesiumsulfaat of het gewoon niet verdraagt, mag je in plaats daarvan Magnesiumcitraat gebruiken (hoewel het niet zo effectief is als Magnesiumsulfaat). Magnesiumcitraat is gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen of apotheken.
Intolerantie voor olijfolie
Als je allergisch bent voor olijfolie of het niet kunt verdragen, mag je zuivere Macedamia olie, koudgeperste zonnebloemolie of andere koudgeperste ollën gebruiken (met uitzondering van raapzaadolie!). Maar weet wel dat extra virgine olijfolie nog steeds het meest succesvol is voor de leverzuivering.
Je lijdt aan een galblaasziekte of je hebt geen galblaas
Als algemene aanbeveling kan het nodig zijn dat je een gal supplement neemt. Zonder galblaas krijg je nooit meer de juiste hoeveelheid gal die nodig is voor de juiste vertering van voedsel. Overleg met je therapeut of arts welk middel voor jou het beste zou zijn.
De leverzuivering levert niet het gewenste resultaat
In sommige gevallen, hoewel ze zeldzaam zijn, levert de zuivering niet de gewenste resultaten op. Hieronder staan de belangrijkste redenen en de remedies voor deze moeilijkheden:

1. Het is mogelijk dat het appelsap (bij de eerste zuiveringsperiode) niet volledig heeft kunnen doordringen in je galkanalen door ernstige verstoppingen (galstenen) in die kanalen. Bij sommige mensen zijn er 2 – 3 zuiveringen nodig voordat de stenen er beginnen uit te komen.

2. Je hebt de volledige instructies niet goed opgevolgd. Een van de stappen in de procedure achterwege laten, de doseringen veranderen of het tijdschema wijzigen, kan verhinderen dat je optimale resultaten bereikt. Voor sommige mensen, bijvoorbeeld werkt een leverzuivering alleen als de darmen eerst gespoeld zijn. De achtergebleven afvalstoffen en gassen verhinderen dat het oliemengsel langzaam door het darmstelsel kan stromen. De beste dag voor een darmspoeling, of een alternatieve methode, is op de dag van de eigenlijke leverzuivering.

Hoofdpijn of misselijkheid de dagen na de leverzuivering
In de meeste gevallen verschijnen deze klachten als de aanwijzingen niet volledig zijn opgevolgd (zie hierboven).In zeldzame gevallen echter blijven er galstenen vrijkomen na het einde van de leverzuivering. De vrijkomende gifstoffen kunnen opgenomen worden in het circulatiesysteem en ongemak veroorzaken. In dat geval kan het nodig zijn om een half glas appelsap te drinken voor zeven achtereenvolgende dagen na de leverzuivering (of zolang als het ongemak duurt). Zorg ervoor dat je het sap minstens een half uur voor het ontbijt drinkt. In aanvulling daarop kan het nodig zijn nog een darmspoeling te doen om de laatste stenen te verwijderen. Bovendien helpt de ‘weefselzuiveringsmethode’ (geïoniseerd water), zoals hierboven beschreven, de circulerende gifstoffen te verwijderen. Als je een klein stukje verse gember in de thermosfles doet, stopt het geïoniseerde water snel de misselijkheid.

Je ziek voelen tijdens de zuivering
Als je alle aanwijzingen die gegeven zijn in de gehele procedure correct hebt uitgevoerd en je voelt je toch ziek gedurende de zuivering, wees dan niet gealarmeerd dat er iets mis is. Hoewel het zelden gebeurt, kan het toch voorkomen dat iemand overgeeft of erg misselijk is. Dit komt doordat de galblaas gal en stenen met zo’n kracht eruit werkt dat het oliemengsel terug in de maag geduwd wordt. Wanneer de olie in de maag komt, voel je je ziek. In zo’n geval kun je de stenen zelfs voelen bewegen. Het is geen scherpe pijn, alleen een zachte samentrekking.

Als jou dit overkomt, bedenk dan dat dit slechts een nacht is met ongemak. Herstellen van een galblaasoperatie betreft vele maanden meer van pijn en lijden wanneer het litteken moet herstellen.

Klysmaset gebruiksaanwijzing
De Klysma bestaat uit het inbrengen van een halve tot drie liter Klysmavloeistof op lichaamstemperatuur. Belangrijk is een rustige en ontspannen sfeer en voldoende tijd om het spoelwater af te laten vloeien Als je tijdens het vasten klysma’s gebruikt zal het reinigingseffect van de kuur groter zijn en de vastencrisis een stuk minder hevig.

Tijdens het sapvasten kun je het beste elke ochtend of avond een klysma gebruiken en de eerste 2 a 3 dagen zelfs meerdere. Klysma’s mag je een week achter elkaar gebruiken, langer dan een week alleen op medisch advies. Wij adviseren iedereen om minimaal 2 maal per jaar een reinigingskuur te doen

De eerste keer…
Je kunt een klysma op verschillende manieren uitvoeren: zittend op het toilet, liggend op de grond/bed/badkuip, of. Doe je allereerste klysma gewoon zittend op het toilet. Deze houding ben je gewend en je kunt je zo makkelijk ontspannen. Als je het eenmaal zittend hebt gedaan dan kun je het daarna ook liggend gaan doen. Het is belangrijk dat je in een ontspannen toestand bent.
Zorg voor een ontspannen atmosfeer en genoeg tijd.
Het is mogelijk dat men bij de allereerste spoeling amper een halve liter vrij in de darm kan laten lopen. Je voelt je dan al vol en je krijgt de neiging om te ontlasten. In dat geval kan men de canule verwijderen en de darm op normale wijze ontlasten. Meestal zit er dan nog ontlasting in de darm en die er eerst uit moet. Daarna herhaal je de procedure.

Als de darm ontspannen is en men een goede houding aanneemt moet het minstens mogelijk zijn om 1 tot 3 liter water zonder problemen in de darm te laten vloeien.

De temperatuur van het water en de vloeiingstroom bepalen mede hoe comfortabel en effectief een darmspoeling is. De normale temperatuur van het rectum en het lichaam binnenin is 37 graden. Dus de klysma moet een tikkeltje over de 37 graden zijn om neutraal t.o.v. het lichaam te zijn.

In geval van ziekten, in welk geval men het immuun systeem wil stimuleren kan men de temperatuur verhogen naar 39 graden.

In geval van slappe darmen of verhitting, kan men 36 graden gebruiken. Wanneer men probeert om de volle dikke darm te vullen met klysma is het belangrijk te onthouden dat warmte ontspant en koude doet samentrekken. Een koude darmspoeling kan veroorzaken dat de dikke darm zichzelf ledigt door krampreflex. Het is vaak dus beter de darm te vullen met water op lichaamstemperatuur.

Gebruik nooit te warm water: warmte kan de darm ontspannen en toelaten te stretchen. Spieren, die van de dikke darm inbegrepen kunnen niet samentrekken boven de 40 graden; dus elke temperatuur boven dit punt is sterk af te raden.

De ideale hoogte om de klysmazak op te hangen of vast te houden, is 45 tot 90 em. boven de anus. Op deze hoogte heeft men een rustige stroming van het water. Wanneer de zak hoger wordt gehangen vloeit het water sneller en dit vermeerdert de prikkeling van de darm wat de neiging geeft om te ontlasten.

Om het inlopen te verbeteren kan men bij de klysma nog buikmassage, ademhalingsoefeningen of buikbewegingen doen. Maak zachte, roterende en strelende strijkbewegingen, kloksgewijs over de buik. Oefen daarbij een stevige druk uit.

Krampen komen normaal NIET voor en wijzen meestal op lucht in de darm. Zorg er dus voor dat de klysmaslang geen lucht bevat. Bij problemen niets forceren en de handeling later nog eens proberen.

Klysmaset Voorbereiding.
1. Neem de klysmaset in de hand en sluit de aanvoerslang af met de bijhorende(gele) afsluiter zodat er geen water uit kan stromen
2. Gebruik water uit de kraan (op lichaamstemperatuur) om de zak te vullen en voeg een klysmarecept toe
3. Sluit de witte dop en controleer of de dop goed is afgesloten
4. Vergeet niet de slang te ontluchten: til de klysmaset omhoog en houdt de canule boven de wasbak. Open de gele afsluiter (met 1 hand) op de slang. Zo loopt er wat water uit de canule verwijder je alle lucht uit de slang. Laat het water de gehele slang vullen zodat er geen lucht meer in de slang zit en sluit de afsluiter
5. Hang de klysmazak op, of leg hem naast het toilet op de grond en houd de Canule in je hand. Indien je de klysmazak ophangt aan een haakje, zorg dan dat het haakje dik genoeg is zodat de klysmazak niet kan scheuren
6. Breng glij-crème of olijfolie aan op de anus en de canule, en plaats de canule langzaam en voorzichtig in de anus. ( 3-5 em. Is reeds voldoende) Indien je een oppompbare canule hebt dan kun je deze nu oppompen zodat de canule klem zit tussen de twee sluitspieren. Je voelt wanner het goed zit, het mag zeker geen pijn doen. Knijp het sponsje 1 maal en sluit het pompje dan af met de oranje afsluiter, de canule blijft dan mooi zitten en sluit de uitgang comfortabel af terwijl jij je ontspannen je darm masseert
7. Indien je de klysmazak op de grond hebt gelegd dan kun je deze nu optillen. Hoe hoger je de zak houdt hoe meer waterdruk je hebt. Zo kun je de waterdruk zelf regelen. Hou de zak niet te laag als de gele afsluiter op de slang openstaat want dan kan de feces vanuit de darm in de zak terecht komen. Hang de zak niet op een te dun haakje, want dan kan hij inscheuren door het gewicht van de zak.
8. Lees verder bij zittend of liggend. ..

Zittend Op het toilet:
1. Positie: Ga ontspannen, een beetje achterover zitten. Open de afsluiter op de slang en laat 1/3 van de klysma naar binnen lopen. Sluit de watertoevoer af en laat de tip zitten. Masseer je darm in tegengestelde richting (van linksonder naar linksboven tot onder de ribben, van linksboven naar rechts en van rechtsboven naar rechtsonder)
2. Open de gele slang afsluiter en laat weer 1/3 van de klysma naar binnen stromen. (indien je krampen krijgt stop dan de toevoer voor enkele minuten. Laat de tip zitten. Masseer nu zacht je darmen totdat de krampen verdwijnen en ga dan pas verder) Laat daarna de rest van de zak naar binnen lopen. Stop de toevoer als het water bijna op is.
3. Verwijder de Canule.
a. (alleen oppompbare canule) Open de oranje sluiter van het pompje en laat het ballonnetje leeglopen
4. Indien mogelijk hou je de vloeistof nog 10- 15 minuten binnen terwijl je de darm masseert. Je mag ook opstaan en even op bed, of op de grond gaan liggen. Ga daarna terug op het toilet zitten.
5. Laat de vloeistof wegstromen in het toilet, eventueel door een zeef.
6. Je kunt nu eventueel het proces herhalen

Liggend op de grond, op bed of in de badkuip:

De beste resultaten worden liggend behaald, indien het water langer wordt vastgehouden (10-15 minuten) en de darm tijdens de klysma zacht en stevig wordt gemasseerd.

1. Hang of houdt de zak plusminus 50em. hoger dan jezelf (hoe hoger, hoe meer waterdruk)
2. Ga op je linkerzij liggen en breng langzaam de ingevette tip naar binnen (plusminus 5 cm.)
3. Open de slang afsluiter en laat 1/3 van de klysma naar binnen lopen. Sluit de watertoevoer af en laat de canule zitten. Masseer de darm
4. Draai op je rug of buik, wat jij comfortabel vind. Open de afsluiter en laat weer 1/3 van de vloeistof naar binnen lopen. (indien je krampen krijgt stop dan de toevoer voor enkele minuten. Laat de canule zitten.
5. Draai op je rechterzij en open de afsluiter zodat de rest van de vloeistof langzaam naar binnen kan stromen. Sluit de afsluiter als het water bijna op is en laat de canule zitten.
6. Wanneer je de drang krijgt om te ontlasten, ga dan op het toilet zitten. Daar verwijder je de canule en laat je zoveel mogelijk vloeistof weglopen.
7. Je kunt nu het proces herhalen.
Bij het laten vloeien moet men rustig en diep ademhalen. Voor het liggend uitvoeren van een klysma adviseren wij ook de ‘Oppompbare Canule’, apart te bestellen op onze website.

Geknield
Men kan ook geknield een klysma nemen, je zit dan op je knieën met je borst zo laag mogelijk bij de grond. Kies een houding welke voor jou comfortabel is.

Waterdruk
De waterdruk wordt bepaald door het verschil in hoogte tussen de canule en de klysmazak. Hoe hoger de klysmazak wordt gehouden of gehangen, hoe hoger de waterdruk (loopsnelheid van het water)

Hoe weet je wanneer je Darm schoon is?
Door de kleur van het water. Wanneer het water schoon is dan kun je aannemen dat je darm ook schoon is. Hoewel, sommige mensen hebben door de jaren heen mogelijk meerdere lagen mucus en harde stukken in hun darm, die dagen of weken nodig heeft om los te komen.
Klysmaset schoonmaken
Schoonmaken van de klysmaset kan met een desinfectant, water en azijn, water met chloor of water met Aerobic 07 te gebeuren. (Apart te bestellen) Laat de klysmaset goed droog worden en spoel hem voor gebruik nogmaals om met schoon water.
Gebruik je klysmaset alleen,voor jezelf en deel hem nooit met iemand anders omdat er dan een kans op besmetting met lichaamsvreemde bacteriën kan plaatsvinden. Jij hebt zelf een afweermechanisme voor jouw eigen darmbacteriën maar niet voor die van een ander.

Klysmaset-vulling

De klysmaset heeft meer functies dan alleen maar het reinigen en schoonspoelen van de darm. Een van de functies van de dikke darm is nl. het ontrekken van vocht aan de ontlasting. Een gedeelte van het klysmawater wordt dan ook door de darm in het lichaam opgenomen. Men kan met toevoegingen aan het klysmawater diverse reinigingseffecten bevorderen. De koffie klysma is een bijvoorbeeld een veel gebruikte klysma. De alkaloïden in de cafeïne stimuleert de productie van glutathion-S-transferase, welke een enzym is dat de weg vrijmaakt voor detoxificatie van de lever.

Een lactobacillen klysma stimuleert of herstelt de darmflora. Er zijn zeer veel verschillende klysmarecepten met elk hun eigen werking. Je kunt de klysmarecepten bestellen via de website of heel eenvoudig zelf maken.

Klysma recepten zelf maken
Koffie Klysma:
Kook 1 liter water in een stalen pan en voeg 20f meer eetlepels koffie toe. Laat dit nog 5 min. doorkoken. Filter het mengsel en laat de vloeistof afkoelen tot de juiste temperatuur.
Kruidenthee Klysma:
2 theezakjes voor 500ml, 3 theezakjes voor 1 liter, 4 theezakjes voor 2liter. 5 zakjes voor 3 liter. Hang de zakjes in kokend water en laat het 5-10 minuten trekken. Daarna de zakjes verwijderen en de thee af laten koelen tot de juiste temperatuur. De kruiden hebben allemaal hun eigen uitwerkingen. Kamille werkt rustgevend en Rooibos is lekker net voor het slapen gaan.
Water klysma:
Gewoon kraanwater is voldoende maar indien er meer dan 2 klysma’s per dag genomen worden voegt men daaraan twee tot vier theelepels zeezout toe. Dit om schommelingen in het elektrolyten systeem te voorkomen.
Lactobacillus Acidophilus Klysma
2 eetlepels yoghurt of 3 gram lactocacillen poeder op 3 liter water. (te gebruiken als laatste klysma om de darmflora een snelle start te geven.
Zuurstof Klysma:
Voeg 20 druppels Aerobic 07 toe aan een klysma van 3 liter water. Aerobic brengt meer zuurstof in de darm, waarbij het een evenwichtige basis legt voor een evenwichtige darmflora. Het werkt gelijktijdig tegen schimmels en rottingsresten.
Aloë vera Klysma
Voeg 40 ml. pure Aloë Vera Drink toe aan een klysma van 3 ltr.

Er bestaan nog vele andere klysmarecepten gericht op verschillende symptomen.

Een woord over Water.
Hoeveel water heeft een mens dagelijks nodig?
Hoeveel water we drinken, hangt af van een veelheid van omstandigheden, bv. – de aard en de intensiteit van het fysieke werk – de omgevingstemperatuur – de aard van de gebruikelijke voeding – de leeftijd – het geslacht – de grootte en het gewicht van de persoon.
Wanneer het erg warm is of wanneer men inspannend werk doet waarbij men veel zweet, is het beter om meer water te drinken. Voedsel dat een hoog vochtgehalte heeft, draagt ook bij aan het op peil houden van de hoeveelheid water in het lichaam. Mensen nemen gemiddeld per dag via het voedsel 1 liter water op. De totale minimale hoeveelheid water die men dagelijks moet opnemen is 2,5 liter. Wanneer men genoeg water drinkt en genoeg waterrijk voedsel eet, is dat makkelijk te halen.

Het is meestal zo dat de hoeveelheid water die men drinkt bepaald wordt door onze gewoontes en niet door onze dorst. Wanneer je dorst hebt, wijst dat er doorgaans op dat je niet genoeg water hebt gedronken. Het is beter om iets te drinken voordat je daadwerkelijk dorst krijgt.

Waarom moeten we zoveel water drinken?
Water is op zuurstof na de belangrijkste substantie voor de menselijke gezondheid. Water is een universeel oplosmiddel en transportmedium en vormt daarom de basis van alle biologische processen in het menselijk lichaam. Water is vooral belangrijk voor het spijsverteringstelsel, omdat het bijdraagt aan de constante bevoorrading en export van producten en substanties. Het transport van voedingsstoffen kan alleen plaatsvinden door middel van een oplosmiddel. Water is het belangrijkste transportmedium van voedingsstoffen. Water zorgt ook voor de warmteregulatie in ons lichaam. Voor mensen is het van levensbelang dat de lichaamstemperatuur op een standaardniveau blijft. Daarom moet men bijvoorbeeld zoveel water drinken als men koorts heeft. Water neemt warmte op en voert het door te zweten af. Mensen kunnen 30 tot 40 dagen zonder voedsel, maar hooguit 3 dagen zonder water. Dit bewijst wel hoe belangrijk water voor mensen is.

De nieren
De nieren kunnen niet naar behoren functioneren zonder voldoende water. Wanneer nieren niet goed functioneren, worden vele schadelijke stoffen in de lever opgeslagen. De functie van de lever is ook om opgeslagen vetten om te zetten in bruikbare energie. Indien de lever een deel van het werk van de nieren moet overnemen, werkt deze niet op 100% capaciteit, zodat opgeslagen vetten opgeslagen blijven en dus een oorzaak van te dik worden.

Als je te weinig water drinkt
We drinken gewoon te weinig water, hoe vaak we ook gehoord hebben hoe belangrijk het is om wel genoeg te drinken. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 75 procent uit water. Als we dit percentage ook maar met 2 procent naar beneden zouden brengen, zouden we uitdrogen.

Als we te weinig water drinken kunnen we een of meerdere kwalen verwachten.

Vermoeidheid
Trage stofwisseling
Slechte bloedcirculatie
Slechte weerstand
Infectie aan de urinewegen
Opeenhoping van gifstoffen
Hoge bloeddruk
Trage denkprocessen
Hoofdpijn
Stress
Pijnlijke gewrichten
Gewichtstoename
Rugpijn
Maag- en darmstoornissen
Infecties aan de urinewegen

Deze kwalen worden allemaal veroorzaakt door uitdroging.
Als je een van deze symptomen bij jezelf herkent of misschien wel meerdere, dan vol staat het om dagelijks voldoende water te drinken.

Water is de onmisbare sleutel tot een volledige gezondheid van uw lichaam en geest.
Ze onderstreept het belang van water in de voeding, bij sport, schoonheid en gezondheid en uw lichaam te ontgiften en opnieuw te stralen van energie.

Producten – ingrediënten en werking

Magnesiumsulfaat
Bitterzout is een isotonische oplossing van magnesium sulfaat en is niet prikkelend voor de darm. Het weekt afzettingen van ziekte- en gifstoffen op de darmwanden los en spoelen die uit.
Vaak zitten in het lange kanaalstelsel met zijn talloze lussen en plooien al heel lang drekresten vast – niet zelden verweven en verkoekt met het darmslijmvlies.

Hier ligt de ‘vervuilde, moerassig geworden’ voedingsbodem, die door schadelijke darmbacteriën als borstwering wordt gebruikt. Het is dan ook geen wonder dat de giftigheid van de taaiekleverige, door de kuur in beweging gebrachte slakken niet gering is en dat zich bij het loskomen en uitscheiden ervan reacties voordoen die herinneren aan lichte vergiftigingstoestanden.

Meestal resulteert de uitscheiding van darmslakken samen met de magnesiumsulfaat in een, twee tot drie keer per dag een vloeibare darmlediging. Als er bijzonder sterk darmirriterende giffen bij de uitscheiding komen, dan kunnen er heel goed veel vaker waterige en meestal slecht ruikende darmledigingen plaatsvinden. De uitgaande, vaak agressief bijtende slakken geven dan o.a. heel vaak aandrang met telkens heel kleine hoeveelheden uitscheiding.

Soms zwelt het anusslijmvlies tijdelijk op, wordt het rood en is het erg gevoelig. Ook kan zich verstopping voordoen als er darmverlammende gifstoffen moeten worden afgevoerd. Dit type verontreinigingen komt meestal al aan het begin van de kuur los. Soms komen ongelooflijke hoeveelheden sterk ruikende ontlasting van slechte kleur, zwart, bruin, grijs, wit of groenachtig naar buiten met soms appelgrote drekstenen. Meestal zijn de uitscheiding echter niet zo spectaculair.

In alle gevallen moet natuurlijk het stadium van constant licht gele, reukloze stoelgang worden bereikt. Tegelijk met de darmreiniging van de darm vindt tevens zuivering van het bloed plaats en ontslakking en ontzuring van belaste weefsels, gewrichten en vaten.

De bloedreiniging gebeurt grotendeels richting darm maar ze maakt ook van andere uitscheidingsorganen gebruik Рo.a.: de nieren, de huid ,de slijmvliezen van mond of bronchiën (slechte smaak in de mond en slechte adem, beslagen tong), bij rouwen ook het vaginale slijmvlies (uitscheiding)

Darmmanagement
Om te helpen een optimale darmwerking te realiseren is er “Darmmanagement”. Het bevat als hoofdingredi√ɬ´nt de beste kwaliteit van psyllium als een zachte, rauwe plantaardige vezelstof. Psyllium reinigt het colon. Het creëert volume in de darm en verwijdert toxines uit de ingewanden en de darm.

Werkt als prima darmsmeermiddel (glijmiddel). Daarnaast bevat Darmmanagement de enzymen van de groene voeding om een goede vertering te bevorderen.
Gezien de darm het centrum is van de vertering en enzymen een grote rol spelen in het verteringsproces en veel andere functies van het lichaam, zijn bijkomende enzymen een buitengewone ondersteuning van reinigings- en opnamefuncties.

Verder zijn gewaardeerde planten, kruiden en groenten toegevoegd aan Darmmanagement, die de gezondheid van het darmmilieu en het herstel van een gezonde darmflora ten goede komen.
Elf kruiden waarvan de gezondheidskwaliteiten algemeen bekend zijn maken deel uit van deze bijzondere “zuivere darmformule”.

Ingrediënten in Darmmanagement

Alles is gericht op het ondersteunen van de darmfunctie in biologisch en chemisch opzicht .
De volgende ingrediënten spelen hierbij een rol:

Psyllium glij- en volumemiddel, reinigt ingewanden en bevordert de darmbeweging.
Alfalfablad voor sporenelementen, zijn rijkdom aan vitamines en mineralen, zijn enzymen (alle acht essentiële verteringsenzymen zijn erin te vinden)
Gerstgras bevat ontsmettend chlorofyl, ondersteunt het darmtransport en een natuurlijke reiniging.
Kamutgras: één van de oorspronkelijke groenen, om zijn vezelstoffen en bladgroen en zijn reinigende werking.
Zoethoutwortel is een tonicum voor het darmkanaal, stimuleert de enzymen en de darmperistaltiek. Toegevoegd als regulator voor kliersecretie en pancreas.
Fenegriek: bevordert de stofwisseling en is versterkend.
Laurierblad: is gas- en waterafdrijvend.
Hysop: tegen infecties, weerstandsverhogend.
Cascara Sagrada: door de Indianen “gewijde bast” genoemd. Verhoogt de afscheidingen van de lever (gal), maag, pancreas en dunne darm. Bevordert de darmbeweging. Het is een van onze mildste natuurlijke laxantia.
Brandnetelblad: verhoogt de groene factor, verbetert de spijsvertering en de doorbloeding,
Chlorella: voor bladgroen, reiniging en herstel.
Gember: werkt gasverdrijvend en bevordert de afscheiding van maagsappen.
Heermoes: reinigende werking en actieve stoffen.
Rozenbottels en hibiscusbloemen: bevatten vitamine A, C en E, werkt licht prikkelend op de darmbeweging.

Aloë Vera Drink
Natuurlijke Aloë Vera Drink bevat meer dan 75 voedingsstoffen, 20 mineralen, 18 aminozuren, 12 vitamines en 200 ander componenten. Met haar afdrijvende stoffen zorgt de Alo√Éë Vera er onder andere voor dat de maag- en darmfunctie onderhanden genomen worden, maar ook het bloed wordt grondig gezuiverd.

Eigenschappen:

heeft een positieve invloed op de inwendige huid (maag- en darmslijmvliezen)
zuivert en reinigt het lichaam waardoor de uitwendige huid mooi en gaaf wordt
bevordert de opname van vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen
stimuleert de afweer (immuunsysteem)
Stimuleert de groei en ontwikkeling van gezond celweefsel en is daarom zo uniek wondhelend . heeft een kalmerend effect op de zenuwen

Lactobacillus 9+
Natuurtherapeuten gaan er van uit dat ruim 70 % van de immuniteit, ofwel de natuurlijke weerstand, bepaald wordt in de darmen. We zijn ons daar niet bewust van, wellicht omdat we onze darmen niet kunnen zien of ervaren. Bij weerstand denken we meer aan de neus-, keel- en luchtwegen. En toch komen we via ons maagdarmkanaal het meest in contact met de buitenwereld. Het oppervlak van het maagdarmkanaal is vele malen groter dan dat van de huid en de longen tezamen.

Om dit alles te beschermen tegen indringers, zoals ziekteverwekkende bacteriën, is onze afweer nodig. Deze wordt bepaald door o.a. de witte bloedlichaampjes. Gelukkig krijgen we daarbij hulp van bacteriën, die ons geen kwaad doen, maar zelfs nuttig zijn. Alle darmbacteriën samen noemen we de darmflora. De verhouding tussen potentieel ziekteverwekkende- en goede bacteriën bepaalt of onze darmflora de weerstand verhoogt of niet. Gebruik: 3 gr. per dag tijdens de maaltijd of 3 gram in klysma van 3 ltr.

Noodzaak goede darmflora.
Tientallen jaren is het belang van de darmflora onderschat. Via eenzijdige voeding en het gebruik van antibiotica krijgen op den duur de verkeerde bacteriën ( rottings- en gistingsbacteriën ) de overhand. Het gevolg is een opgeblazen gevoel, winderigheid en een slechte stoelgang.

Erger is dat we ook nog stofwisselingsresten van deze rottingsbacteriën binnen krijgen en dat schaadt de gezondheid. Dit kan voorkomen worden door de nuttige bacteriën, vooral Acidophilus-, Bifidum- en melkzuurbacteriën te stimuleren. Deze nuttige bacteriën zijn van nature altijd aanwezig, maar moeten in hun groei gestimuleerd worden.

Acidophilus-, Bifidum- en melkzuurbacteriën hebben de volgende positieve invloed:
1. ze produceren B-vitamines en vitamine K
2. ze produceren stoffen die de darmen actief houden
3. ze verbeteren de opname van een aantal mineralen zoals calcium
4. ze kunnen, wanneer ze voldoende in hun groei gestimuleerd worden, de ongewenste bacteriën afremmen.

Darmspoelingen zijn de manier om je darmflora te vernieuwen. Neem als laatste klysma een klysma met Lactobacillen 9+ of schud een flesje Yakult in je laatste klysma om de goede darmbacteriën een snelle start t e geven. Ook na de kuur is het verstandig om lactobacillen te blijven nemen. Op onze website vindt je een speciale samenstelling van 9 verschillende soorten bacillus om als supplement bij de dagelijkse voeding te nemen.