04/02/2013

De reinigingskuur, stap voor stap

Sakshin
Detox

De lever en de galblaas zuiveren van galstenen is een van de meest belangrijkste en krachtigste benaderingen van het verbeteren van je gezondheid.
De leverzuivering vergt zes dagen voorbereiding, gevolgd door 16 – 20 uur echte zuivering.

Om galstenen te verwijderen heb je het volgende nodig:

1 pot MgSo4 (Magnesium Sulfaat)
Appelsap zes 1-liter pakken of appelzuur (Biologisch)
Vers geperst grapefruitsap (bij voorkeur roze Grapefruit) of vers citroensap met sinasappelsap, gecombineerd* genoeg om 2/3 glas (1,8 dl) sap van te persen
2 kannen of flessen, waarvan 1 afsluitbaar (om te kunnen schudden) en een papieren trechtertje
1 pot himalayazout (roze/witte kristallen)
16 citroenen

* Als je grapefruitsap niet kunt verdragen of als je er misselijk van wordt, dan kun je ook gelijke hoeveelheden vers geperst citroensap en sinaasappelsap gebruiken in plaats van grapefruitsap. Het effect is in beide gevallen gelijk.

Appelsap of Appelzuur

Drink 1 liter appelsap per dag over een periode van zes dagen. (Je mag er meer van drinken als je dat prettig vindt.) Het appelzuur in het appelsap verzacht de galstenen en maakt hun doorgang door de galkanalen gemakkelijk. Het appelsap heeft een sterk zuiverende werking. Erg gevoelige mensen kunnen zich opgeblazen voelen of, in zeldzame gevallen, diarree krijgen gedurende de eerste dagen. Het grootste deel van de diarree is echter gestagneerd gal, vrijgegeven door de lever en de galblaas (herkenbaar aan de bruinachtige, gele kleur). Het fermenterende effect van het appelsap helpt de galkanalen te verwijden.
Als dit oncomfortabel wordt, kun je het appelsap verdunnen met water. Verdeel het drinken van het appelsap over de dag, tussen de maaltijden (vermijdt het drinken van appelsap gedurende, vlak voor en twee uur na maaltijden, en in de avond). Het appelsap is naast je normale water inname.

Noot: Gebruik bij voorkeur organisch appelsap, alhoewel voor het zuiveren elk goed merk appelsap (uit geconcentreerd appelsap) of cider net zo goed werkt. Misschien is het handig meer keren per dag je tanden te poetsen en/of je mond te spoelen met zuiveringszout om te voorkomen dat het zuur je tanden beschadigt.

Mensen die geen appelsap zouden moeten drinken

In het geval je een intolerantie of allergie hebt voor appelsap, neem je appelzuur welke je met water hebt aangemaakt.
Er zijn mensen die moeilijkheden hebben met het drinken van appelsap in de grote hoeveelheden die nodig zijn voor de leverzuivering. Dit zijn onder andere mensen die lijden aan diabetes, hypoglycemie, gist infectie (Candida), kanker en maagzweren.

In al deze gevallen kan de appelsap vervangen worden door appelzuur in poedervorm, ook wel malonzuur genoemd. De voorbereidingstijd is dezelfde als bij appelsapinname, behalve dan dat de 1 liter appelsap vervangen wordt door een halve tot 1 theelepel appelzuur, ingenomen met 2 Р4 glazen water (kamertemperatuur). Drink deze oplossing in kleine hoeveelheden gedurende de dag. Appelsappoeder van levensmiddelkwaliteit (niet gemengd met magnesium of andere ingrediënten) is toegevoegd aan het pakket.

Darmmanagement

Om het darmstelsel voor te bereiden op de eigenlijke zuivering gebruiken we magnesium sulfaat (bitter zout). Het reguleert en reinigt de darm. Neem elke avond en elke ochtend 1 glas water met 1 theelepel bitterzout en 1 uitgeperste citroen (op een nuchtere maag). Dit lost alle vastgeplakte drek die er gedurende de jaren heen tegen je darmwand hebben opgehoopt en voert het af via de ontlasting.

Dieet voorschriften: Vermijdt gedurende de hele week van voorbereiding en zuivering voedsel en dranken die koud of bevroren zijn. Zij ‘bevriezen’ de lever, waardoor het effect van de zuivering vermindert wordt. Alle voeding en dranken zouden warm of op zijn minst op kamertemperatuur moeten zijn. Om de lever te helpen voorbereiden op de uiteindelijke zuivering, moet je proberen voedsel van dierlijke oorsprong, zuivelproducten en gefrituurde producten te vermijden. Oftewel, eet normale maaltijden, maar vermijdt overeten.

De beste periode om te zuiveren: Het belangrijkste en laatste deel van de zuivering kan het beste gedaan worden in een weekend, wanneer je geen druk ervaart en genoeg tijd hebt om te rusten. Hoewel de zuivering op ieder moment van de maand effectief is, zou het ideaal zijn als het samenviel met een dag tussen volle maan en nieuwe maan. De 6 daagse voorbereiding kan voor volle maan begonnen worden.

Als je medicijnen neemt: Vermijdt het gebruik van medicijnen, vitaminen of supplementen die niet absoluut noodzakelijk zijn tijdens de leverzuivering. Het is belangrijk de lever geen extra werk te geven, dat de zuivering kan bemoeilijken.

Reinig je darmen voor- en nadat je een lever zuivering doet:

Regelmatige ontlasting hebben is geen indicatie dat je ontlasting niet gehinderd wordt. Een darmspoeling uitgevoerd of een paar dagen voor de zuivering of bij voorkeur op de zesde voorbereidingsdag, helpt ieder ongemak of misselijkheid gedurende de eigenlijke leverzuivering zoveel mogelijk te voorkomen. Het voorkomt dat het oliemengsel of afvalstoffen terugstromen uit het darmkanaal. Het helpt het lichaam ook om galstenen snel te verwijderen. Een darmspoeling is de snelste en gemakkelijkste manier om de dikke darm voor te bereiden op de leverzuivering. Neem een koffieklysma, dit stimuleert de lever tot het afgeven van gifstoffen. De koffie klysmasetvulling is toegevoegd aan het pakket.

Wat je moet doen op de zesde appelsap dag: Als je je ‘s ochtends hongerig voelt, eet je een licht ontbijt, zoals cereals: havermout is de beste keuze. Vermijdt suiker en andere zoetstoffen, kruiden, melk, boter, oli√´n, yoghurt, kaas, ham, eieren, noten, gebak, koude cereals, enz. Fruit en fruitsappen zijn prima. Eet als lunch naturel gekookte of gestoomde groeten met witte rijst (bij voorkeur Basmati rijst) en maak dit op smaak met wat ongeraffineerd zee- of steenzout. Ik herhaal, eet geen eiwitrijk voedsel, boter of olie, dan zou je je gedurende de zuivering ziek gaan voelen. Drink of eet niets (met uitzondering van water) na 2 uur in de middag, anders zou het kunnen zijn dat er helemaal geen stenen vrijkomen! Volg het exacte tijdsschema dat hieronder gegeven wordt voor een optimaal voordeel van de leverspoeling.

De Eigenlijke Zuivering

Avond
18.00 uur: Doe vier eetlepels MagnesiumSulfaat  en 3 longdrink glazen (van elk 2,5 dl) mineraalwater in een kan, met 2 uitgeperste citroenen.
Maak hiervan 4 porties van elk 3/4 glas. Drink nu je eerste portie. Je kunt daarna een paar nipjes water nemen om van de bittere smaak af te komen of voeg een klein beetje citroen sap toe’ om de smaak te verbeteren. Sommige mensen drinken het met een rietje om de smaakpapillen in de mond te omzeilen. Het helpt ook om na het drinken van deze oplossing je tanden te poetsen of je mond te spoelen met zuiveringszout. Een van de belangrijkste functies van het magnesiumsulfaat is om de galkanalen te verwijden, zodat de stenen er gemakkelijker door kunnen. Bovendien, verwijdert het afvalstoffen die het doorspoelen van de stenen zouden kunnen hinderen.

20.00 uur: Drink je tweede (3/4) glas met Magnesiumsulfaat
21.30 uur: Als je tot op heden geen ontlasting hebt gehad en je hebt ook de afgelopen vierentwintig uur geen darmspoeling gedaan, neem dan een waterklysma; dit activeert een serie stoelgangen. Als je geen klysma wil gebruiken doe dan het volgende: Los 1 eetlepel himalayazout op in 1 liter water met 2 uitgeperste citroenen en drink dit achter elkaar op. Het is zeker dat je daarna binnen een half uur enkele stoelgangen forceert.

21.45 uur: Was de grapefruits (of citroenen en sinaasappels) grondig. Pers ze met de hand en verwijder de pulp. Je hebt 3/4 glas sap nodig. Doe het sap en een half glas (125 ml.) olijfolie in een kan met deksel. Doe het deksel goed dicht en schud hard, ongeveer 20 keer of totdat de oplossing waterig wordt. Het beste is om dit mengsel om 22.00 uur te drinken, maar als je voelt dat je nog een paar keer naar het toilet moet, mag je deze stap 10 minuten uitstellen.

22.00 uur: Sta naast je bed (ga niet zitten) en drink het mengsel, indien mogelijk, in een keer. Sommige mensen vinden het prettiger het met een rietje op te drinken. Als het nodig is kun je een klein beetje honing nemen tussen de slokken door. Dit helpt om het drankje goed weg te drinken. De meeste mensen hebben er echter geen probleem mee om het mengsel in een keer op te drinken. Doe er niet langer dan 5 minuten over (alleen oudere en zwakke mensen mogen er langer over doen).

GA METEEN LIGGEN!
Dit is essentieel om de galstenen te helpen vrijkomen! Doe de lichten uit en lig plat op je rug met 1-2 kussens die je iets oprichten. Je hoofd moet hoger liggen dan je buik. Als dit oncomfortabel aanvoelt, ga dan op je rechter zijde liggen met je knieën opgetrokken naar je hoofd. Lig 20 minuten absoluut stil en probeer niet te praten! Richt je aandacht op je lever. Je kunt de stenen mogelijk als knikkers voelen bewegen door de kanalen. Er zal geen pijn zijn, omdat het Magnesiumsulfaat 1 de kanalen wijdt open en ontspannen houdt en de gal die tegelijkertijd met de stenen uitgescheiden wordt, houdt de kanalen goed gesmeerd. (Dat is heel anders in geval van een galaanval, wanneer gal en magnesium niet aanwezig zijn.) Ga slapen als je dat kunt.

Als je op welk moment dan ook gedurende de nacht het gevoel hebt dat je naar het toilet moet, ga dan. Controleer of er al galstenen in je ontlasting zitten (erwtgroene of geelbruine). Je kunt misselijk zijn gedurende de nacht en / of in de vroege ochtenduren. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een krachtige, plotselinge uitstoot van galstenen en gifstoffen vanuit de lever en de galblaas. Daardoor wordt het oliemengsel terug de maag in geduwd. De misselijkheid verdwijnt in de loop van de ochtend.

De volgende ochtend – Nazorg periode
06.00 Р06.30 uur: Bij het ontwaken, maar niet voor 06.00 uur, drink je je derde 3/4 glas magnesiumsulfaat  (als je erg dorstig bent, kun je eerst een glas warm water drinken en daarna je magnesiumsulfaat oplossing innemen). Rust, lees of mediteer. Als je nog erg slaperig bent, mag je terug naar bed gaan, maar het is het beste als je lichaam rechtop blijft. De meeste mensen voelen zich absoluut goed en ze geven de voorkeur aan wat lichte oefeningen, zoals Yoga.

08.00 – 08.30 uur: Drink je vierde en laatste 3/4 glas magnesiumsulfaat.
Als je tijdens deze tijd nog geen ontlasting hebt gehad neem dan weer 1 liter water en los daarin op 1 eetlepel himalaya zout met 2 citroenen en drink dit weer in 1 keer weg. Dit forceert 5 tot 6 stoelgangen.

10.00 – 10.30 uur: Op dit moment mag je vers geperst vruchtensap drinken. Een half uur later mag je een of twee stukken vers fruit eten. Een uur daarna mag je gewoon {lichtverteerbaar) voedsel eten. Tegen de avond of de volgende ochtend zou je weer normaal moeten kunnen eten en voel je de eerste tekenen van
verbetering. Denk er wel aan dat je lever en galblaas een grote ingreep ondergaan hebben, echter zonder schadelijke bijwerkingen.

Lactobacillen
Neem elke dag 1-2 gram lactobacillen bij de maaltijd om je darmflora aan te sterken.

De Resultaten Die Je Mag Verwachten
Gedurende de ochtend en misschien in de middag zul je een aantal waterige ontlastingen hebben. Aanvankelijk bestaan deze uit galstenen gemengd met voedselresten, later bestaan ze uit een mix van stenen met water. De meeste galstenen zijn erwtkleurig en drijven in het toilet, omdat ze gal bestanddelen bevatten. De stenen zijn er in verschillende kleuren groen en ze kunnen helder gekleurd en doorschijnend als edelstenen zijn. Alleen het gal van de lever kan de groene kleur veroorzaken. Galstenen zijn er in alle kleuren, vormen en maten. De licht gekleurde stenen zijn het nieuwst. Zwartachtige stenen zijn het oudst. Sommige zijn de grootte van een erwt of kleiner, andere zijn twee of drie centimeter in doorsnee. Er kunnen per keer tientallen of zelfs honderden stenen uitkomen (in verschillende kleur en maat). Let ook op geelbruine of witte stenen. Sommige van de geelbruine en witte stenen zinken naar de bodem van het toilet. Dit zijn verkalkte stenen en ze zijn vrijgekomen uit de galblaas. Ze bevatten zwaardere giftige bestanddelen en weinig cholesterol. Al de groene en geelachtige stenen zijn zo zacht als was, dankzij de werking van de appelsap.

Je kunt ook een laagje wit of geelbruin schuim in het toilet zien drijven. Dit schuim bestaat uit miljoenen kleine witte, scherpgerande cholesterol kristallen, die gemakkelijk kleine galkanalen kunnen beschadigen. Zij zijn net zo belangrijk om kwijt te raken.

Probeer een grove schatting te maken van het aantal stenen dat is verwijderd. Om bursitis (slijmbeursontsteking), pijn in de rug, allergieën en andere gezondheidsproblemen permanent te genezen, en om nieuwe ziekten te voorkomen, moet je alle stenen verwijderen. Dit kan op zijn minst zes zuiveringsperiodes verlangen met twee of drie wekelijkse of een maandelijkse interval (zuiver niet vaker dan dat! Als je niet zo vaak kunt zuiveren, mag je er iets meer tijd tussen laten zitten. Het belangrijkste is dat je onthoudt dat als je eenmaal bent begonnen met zuiveren, je moet doorgaan tot er geen stenen meer uitkomen. Het half gezuiverd laten over een langere periode (drie maanden of meer) kan groter ongemak veroorzaken dan helemaal niet zuiveren.

De lever, in zijn geheel, gaat meer efficiënt functioneren na de allereerste zuivering. Je kunt ineens verbetering voelen, soms zelfs binnen een paar uur. Je pijn wordt minder, je energie neemt toe en ook je helderheid van geest verbetert aanzienlijk.

Binnen een paar dagen echter verplaatsen stenen zich van diep binnenuit de lever naar de twee grootste galkanalen die de lever verlaten. Dit kan een aantal van de voormalige symptomen van ongemak doen terugkeren. In feite, zou je teleurgesteld kunnen raken door het feit dat het herstel maar zo’n kort leven beschoren lijkt. Maar dit alles betekent alleen maar dat er nog steeds stenen achter gebleven zijn, klaar om bij de volgende zuiveringsronde verwijderd te worden. Desalniettemin, de zelfherstel functie en de zuiveringsreacties van de lever zullen aanzienlijk verbeterd zijn, waarmee dit zeer belangrijke orgaan veel doelmatiger kan functioneren.

Zolang er nog steeds een paar kleine stenen van de duizenden kleine galkanalen naar de honderden grotere galkanalen verschuiven, kunnen ze zich samenvoegen tot grotere stenen en eerder ervaren symptomen produceren. Zoals pijn in de rug, hoofdpijn, oorpijn, spijsverteringsproblemen, opgeblazen zijn, geïrriteerdheid, boosheid, enz., hoewel dit minder erg kan zijn dan hiervoor. Zodra een nieuwe zuivering niet langer stenen oplevert, wat meestal gebeurt na 6 Р8 zuiveringen (in ernstiger situaties kunnen er meer dan 10 Р12 zuiveringen nodig zijn), wordt je lever verondersteld in een uitstekende conditie te zijn. Toch wordt het aanbevolen de leverzuivering elke zes maanden een keer te doen. Elke zuivering geeft een extra versterking aan de lever en het zorgt voor het verwijderen van alle gifstoffen die de lever ondertussen weer heeft opgeslagen. Noot: Zuiver nooit als je lijdt onder een acute ziekte, zelfs niet tijdens een simpele verkoudheid. Als je aan een chronische ziekte lijdt echter, zou je lever zuiveren wel eens het beste kunnen zijn dat je voor jezelf kunt doen.

Belangrijk! Lees dit aandachtig:
De leverzuivering is een van de meest waardevolste en effectiefste methodes om iemands gezondheid te herstellen. Er zijn geen risico’s zolang alle aanwijzingen op de letter opgevolgd worden. Neem de volgende instructies daarom heel serieus.
Het is waarschijnlijk dat galstenen, terwijl ze eruit komen, in de darmen achterblijven. Ze kunnen snel worden verwijderd door een darmspoeling. Dit zou het beste kunnen gedaan worden de 2de of de 3de dag na de leverzuivering. Als galstenen in de darmen blijven, kunnen ze irritatie, infectie, hoofdpijn en darmongemak, schildklierproblemen, enz. veroorzaken. Uiteindelijk kunnen ze een bron van vergiftiging in het lichaam worden. Als darmspoelingen niet voorhanden zijn waar jij leeft, kun je een koffieklysma nemen, gevolgd door een waterklysma. Dit garandeert echter niet dat alle resterende stenen verwijderd zullen worden. Als je kiest voor iets anders dan een darmspoeling, drink dan een glas warm water met een volle theelepel magnesiumsulfaat meteen bij het opstaan op de dag dat je de door jouw gekozen methode gaat uitvoeren. Wat ook helpt is weer op je nuchtere maag 1 eetlepel himalaya zout oplossen in 1 liter water met 2 uitgeperste citroenen en in 1 keer wegdrinken. Dit mengsel spoelt je hele maagdarmstelsel schoon.

Over het belang van een darmspoeling en een nierzuivering: Hoewel de leverzuivering alleen al een geweldig resultaat kan bereiken, zou het ideaal zijn om dit pas te doen na een darmspoeling. Je darmen reinigen zorgt ervoor dat de vrijgekomen galstenen gemakkelijk door de dikke darm kunnen komen.
Mensen bij wie de darmen ernstig verstopt zijn, of die een geschiedenis van obstipatie hebben, moeten overwegen op z’n minst 2 – 3 darmspoelingen te ondergaan voordat ze beginnen aan hun eerste leverzuivering. En om opnieuw samen te vatten, het is enorm belangrijk om je darmen te spoelen binnen drie dagen na iedere leverzuivering. Het verwijderen van galstenen uit de lever en galblaas kan enkele stenen of andere giftige afvalstoffen in de darmen achterlaten. Het is essentieel voor je gezondheid om ze eruit te zuiveren.
Heb Je Problemen Met De Zuivering?
Intolerantie voor Magnesiumsulfaat
Als je allergisch bent voor Magnesiumsulfaat of het gewoon niet verdraagt, mag je in plaats daarvan Magnesiumcitraat gebruiken (hoewel het niet zo effectief is als Magnesiumsulfaat). Magnesiumcitraat is gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen of apotheken.
Intolerantie voor olijfolie
Als je allergisch bent voor olijfolie of het niet kunt verdragen, mag je zuivere Macedamia olie, koudgeperste zonnebloemolie of andere koudgeperste oliën gebruiken (met uitzondering van raapzaadolie!). Maar weet wel dat extra virgine olijfolie nog steeds het meest succesvol is voor de leverzuivering.
Je lijdt aan een galblaasziekte of je hebt geen galblaas
Als algemene aanbeveling kan het nodig zijn dat je een gal supplement neemt. Zonder galblaas krijg je nooit meer de juiste hoeveelheid gal die nodig is voor de juiste vertering van voedsel. Overleg met je therapeut of arts welk middel voor jou het beste zou zijn.
De leverzuivering levert niet het gewenste resultaat
In sommige gevallen, hoewel ze zeldzaam zijn, levert de zuivering niet de gewenste resultaten op. Hieronder staan de belangrijkste redenen en de remedies voor deze moeilijkheden:

1.     Het is mogelijk dat het appelsap (bij de eerste zuiveringsperiode) niet volledig heeft kunnen doordringen in je galkanalen door ernstige verstoppingen (galstenen) in die kanalen. Bij sommige mensen zijn er 2 Р3 zuiveringen nodig voordat de stenen er beginnen uit te komen.

2.     Je hebt de volledige instructies niet goed opgevolgd. Een van de stappen in de procedure achterwege laten, de doseringen veranderen of het tijdschema wijzigen, kan verhinderen dat je optimale resultaten bereikt. Voor sommige mensen, bijvoorbeeld werkt een leverzuivering alleen als de darmen eerst gespoeld zijn. De achtergebleven afvalstoffen en gassen verhinderen dat het oliemengsel langzaam door het darmstelsel kan stromen. De beste dag voor een darmspoeling, of een alternatieve methode, is op de dag van de eigenlijke leverzuivering.

Hoofdpijn of misselijkheid de dagen na de leverzuivering
In de meeste gevallen verschijnen deze klachten als de aanwijzingen niet volledig zijn opgevolgd (zie hierboven).In zeldzame gevallen echter blijven er galstenen vrijkomen na het einde van de leverzuivering. De vrijkomende gifstoffen kunnen opgenomen worden in het circulatiesysteem en ongemak veroorzaken. In dat geval kan het nodig zijn om een half glas appelsap te drinken voor zeven achtereenvolgende dagen na de leverzuivering (of zolang als het ongemak duurt). Zorg ervoor dat je het sap minstens een half uur voor het ontbijt drinkt. In aanvulling daarop kan het nodig zijn nog een darmspoeling te doen om de laatste stenen te verwijderen. Bovendien helpt de ‘weefselzuiveringsmethode’ (ge√Øoniseerd water), zoals hierboven beschreven, de circulerende gifstoffen te verwijderen. Als je een klein stukje verse gember in de thermosfles doet, stopt het ge√Øoniseerde water snel de misselijkheid.

Je ziek voelen tijdens de zuivering
Als je alle aanwijzingen die gegeven zijn in de gehele procedure correct hebt uitgevoerd en je voelt je toch ziek gedurende de zuivering, wees dan niet gealarmeerd dat er iets mis is. Hoewel het zelden gebeurt, kan het toch voorkomen dat iemand overgeeft of de gehele nacht erg misselijk is. Dit komt doordat de galblaas gal en stenen met zo’n kracht eruit werkt dat het oliemengsel terug in de maag geduwd wordt. Wanneer de olie in de maag komt, voel je je ziek. In zo’n geval kun je de stenen zelfs voelen bewegen. Het is geen scherpe pijn, alleen een zachte samentrekking.