04/02/2013

Gember de grote genezer

Fresh Ginger
Bron: http://www.aliveraw.com/

Gember is altijd al een specerij geweest die in de veel landen hoog aanzien geniet. Maar pas de laatste jaren lijkt het hier in ons land serieuzer genomen te worden.


Ik weet niet of we het vergeten zijn of gewoon nooit hebben geweten hier, maar gember is niet zo maar iets wat je door je eten gooit om de smaak te versterken of te beïnvloeden. Gember is namelijk ook een krachtige genezer. Hier onder volgt een kleine lijst van dingen die door gebruik van een beetje gember verholpen of zelfs voorkomen kunnen worden.

1. Reisziekte:

Als jij of je kinderen geregeld last hebben van reisziekte of wagenziekte, dan is gember je grote vriend. Voeg ongeveer 1/4 theelepel verse gemalen gember in je thee 20 a 30 minuten voor je de auto in stapt en de kans dat je last krijgt van reisziekte is dramatisch verlaagd. Natuurlijk is ieder mens anders en zal de hoeveelheid gember die gebruikt dient te worden per persoon verschillen. Maar deze genoemde hoeveelheid is een gemiddelde die bij de meeste mensen zal helpen.

2. Migraine:

Vaak last van hoofdpijn of migraine, dan is 1/3 theelepel gember in je thee of warm/heet water is meer dan genoeg om van je (migraine) hoofdpijn af te komen of zelfs te voorkomen. Gember blokkert namelijk de prostaglandinen, de hormonale stof die de pijn en ontsteking in de bloedvaten van het hoofd veroorzaken.

3. Artritis:

Gebruik dagelijks een halve theelepel gember in je thee en de pijn die veroorzaakt wordt bij artritis zal verzacht worden. Een heel goed alternatief op pijnstillers dus.

4. Bloedproppen:

Heb je problemen met bloedpropjes, dan is het toevoegen van verse gember in je eetgewoonte/dieet een goede aanwinst. Gember heeft namelijk een vergelijkbare werking als de gangbare medicaties die men meekrijgt wanneer men vatbaar is voor bloedproppen.

Het is in ieder geval noodzakelijk om zo vers mogelijke gember te gebruiken. Hoe verser de gember, hoe effectiever de genezing en pijnbestrijding. Dus gember poeder of gember snoepjes werken in dit geval niet.