11/01/2013

Gewrichtspijn

Gewrichten zijn de scharnieren van onze botten. U gebruikt ze bij elke beweging die u maakt. U kunt last krijgen van gewrichtspijn als u uw gewrichten zwaar belast, door sporten, werk of overgewicht. Na het veertigste levensjaar kunnen gewrichtspijn en stramheid ook gevolgen zijn van het ouder worden.

Gewrichtspijn is een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen die zich kenmerken door pijn, stramme en stijve spieren en gewrichten, gevoeligheid, functieverlies en zwellingen. Gewrichtspijn wordt in de volksmond al gauw aangeduid met reuma. Maar eigenlijk is reuma een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen die met de gewrichten te maken hebben. De oorzaken zijn divers. Zo kan gewrichtspijn ontstaan als het smeermiddel – de synoviale vloeistof – tussen de gewrichten is verminderd.

Gewrichtspijn kan ook een gevolg zijn van verstijving of slijtage van het kraakbeen tussen de gewrichten. Vooral de gewrichten in knieën, nek, schouders, rug en heupen zijn bekende plekken. Maar ook ontstekingen kunnen de gewrichten aantasten en tot gewrichtspijn leiden.

Gewrichtspijn voorkomen en behandelen

Blijven bewegen Een goede lichaamshouding zorgt dat spieren en gewrichten zich soepel van elkaar kunnen blijven bewegen. Simpele Yoga oefeningen, zoals de ‘5 Tibetan Rites’ hier op de site beschreven, zorgen dat uw lichaam soepel en in conditie blijft. Het menselijke lichaam is aan natuurlijke slijtage onderhevig, waardoor gewrichten in de loop der jaren minder soepel en strammer worden.Veel mensen stoppen met bewegen als ze klachten aan spieren en gewrichten hebben, maar dat verergert de klachten juist.

Kom niet of zo min mogelijk in vochtige, koude ruimten, en vermijd te grote lichamelijke en geestelijke inspanning. Neem dus op tijd uw rust. Niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. De spieren en gewrichten hebben die rust nodig. Zorg voor voldoende nachtrust, kies voor comfortabel passende kleding en schoenen en let goed op uw lichaamshouding.

Instant verlichting

Een behandeling met Tachyon Energie door Sakshin is een zeer doelstreffende manier om gewrichtspijn aan te pakken met zeer bevredigende resultaten. Bij deze behandeling wordt Getachyoniserde Silica Gel aanbevolen. Getachyoniserde Silica Gel nesteld zich in het bindweefsel en helpt de natuurlijke balans te herstellen. Instant verbetering kan het resultaat zijn.

VOEDINGSADVIES

Veel natuurartsen onderstrepen bij gewrichtspijn het belang van een voeding die een zogeheten basenoverschot bevat. In de praktijk betekent dat de hoeveelheid eiwit in het voedsel te beperken (vlees, vis, kaas) en in plaats daarvan veel groente, rauwkostsalades en fruit op het menu te zetten. Ook kruidenthee (berkenblad, heermoes, kattedoorn, jeneverbes, brandnetel, guldenroede) kan helpen.