30/11/2012

Het verzwegen verhaal over onze gezondheid

Food for thought..

Ard Pisa’s is o.a. gezondheidscoach, masseur, schrijver, personal coach en trainer. Zijn passie en gedrevenheid voor gezondheid en welzijn hebben alles te maken met zijn overtuiging dat 0we als mens een prachtig, sterk en zeer vernuftig lichaam en ziel hebben met ongekende vermogens. Hij wordt triest van ontwikkelingen waarbij bijvoorbeeld geld- en machtsbelangen boven het welzijn van mens, dier en/of milieu worden gesteld.

Door:  voor Wanttoknow.nl

Ard gelooft in het bundelen van krachten en is daarom op Facebook een speciale groep gestart ‘gezondheidsrevolutie’,  waar met elkaar belangrijke informatie wordt gedeeld samen ontwikkelt. Hij heeft de afgelopen jaren naar eigen zeggen ‘mooie, bijzondere, deskundige professionals om zich heen verzameld’. Want aldus Ard:  ‘Samen bereik je meer dan alleen’. Ard is de auteur van het onderstaande artikel:

* * *

Het verzwegen verhaal over onze gezondheid

2012 © Ard Pisa www.jouwgezondheid.nu

Ik verwonder me elke dag over de onwaarheden die worden verteld, de onwetendheid bij en onverschilligheid van mensen. Ken je het gevoel dat je staat te roepen in een woestijn omdat je eindelijk water ziet, maar dat niemand gelooft dat jij weet waar het water is en dat er andere belangen zijn om het water niet te vinden?
Toch heb ik het water gevonden in de woestijn en blijf ik roepen met het vertrouwen dat mensen toch op een gegeven moment geraakt worden en met je meegaan om het water met eigen ogen te zien en de ongekende mogelijkheden van het water te mogen ervaren.

Ard Pisa, de auteur van dit artikel.

Mijn visie op onze gezondheid is dat we veel meer mogen vertrouwen op een Gezonde Levenstijl dan in de geneeskunde, omdat een gezonde levensstijl (vooral voeding) het verouderings-proces van je lichaam vertraagd en ervoor zorgt dat je langer gezond blijft. En de geneeskunde geneest namelijk vaak niet maar ONDERDRUKT de symptomen.

Daarmee wil ik het goede werk van de artsen niet tekort doen, integendeel. Artsen doen geweldig goed werk maar mogen zich nog meer beseffen dat VOORKOMEN BETER IS DAN GENEZEN. Het is jammer dat de niet patenteerbare preventiemiddelen vaak stil worden gehouden en dat er te weinig geïnvesteerd worden aan de voorkant.

Het is allang wetenschappelijk bewezen dat iemand met een GEZOND voedings- en bewegingspatroon niet alleen drastisch de kans VERMINDERT op chronische verouderingsziekten[1], maar ook zijn/ haar natuurlijk gewicht zal bereiken. Daarnaast geven de goede bouwstoffen je meer energie, een scherpere concentratie, een beter humeur en minder stress.

Als morgen een geneesmiddel zou worden uitgevonden dat de kans op kanker met meer dan 50 procent zou verlagen dan staat de hele wereld op zijn kop. Deze situatie is er gelukkig al maar wordt stil gehouden. Met dit verhaal komt daar een einde aan. Iedereen mag weten dat met gezonde voeding de KANS op een langer leven in goede gezondheid flink TOE neemt. Gisteren werd nog lifestyle coach Julia Kang op de TV in haar hemd gezet en werd op een belachelijke wijze de risico’s van e-nummers weggeschoven, schandalig.

‘Mensen VERTROUWEN nog veel te weinighun eigen ongekende vermogens omziekten te voorkomen, hun gezondheid oppeil te houden en het zelfgenezendvermogen te activeren.’

We hebben nu een afschuwelijk realiteit. Nederland is namelijk 1 van de ongezondste landen ter wereld EN…de nieuwe generatie……. mijn kinderen zeg maar, zijn de eerste generatie sinds lange tijd, die niet ouder gaat worden dan hun ouders..! De verwachting is ongeveer 5-10 jaar minder….laat dat maar eens op je inwerken. Dit wordt veroorzaakt door een toenemende slechte levensstijl waardoor de ziekten, waarvan je hieronder de opsomming ziet. De ziekten zijn bijna zienderogen toegenomen. De statistieken over gezondheid zijn duidelijk net zoals de goede wetenschappelijke onderzoeken. De top 4 van de doodsoorzaken is

  1. kanker
  2. hart- en vaatziekten
  3. psychische stoornis zoals alcohol, drugs, anorexia, zelfmoord, depressie
  4. diabetes

Verder krijgt 70% van de mannen te maken met kanker en 53% van de vrouwen.  40% Van de Europeanen krijgt diabetes en meer dan 50% van de bevolking heeft een overgewicht. 1 op de 3 mannen krijgt prostaatkanker en door slechte voeding neemt diabetes sterk toe. En last but not least zal door de druk in onze maatschappij de emotionele instabiliteit van mensen toenemen waardoor het aantal psychische stoornissen een vlucht gaat nemen met alle gevolgen van dien.

Het is toch vreemd dat we ongezond eten normaal zijn gaan vinden en dat we over gezond eten vak lacherig doen en overdreven vinden. Wat is er toch aan de hand? Waarom wordt er met onze gezondheid gespeeld?  Helaas is het antwoord hierop dat er allerlei belangen zijn zoals geld en machtsposities.. De genoemde ziekten. zijn allemaal lifestyle ziekten… er zullen weinig artsen zijn die dit ontkennen.

WAAROM GEVEN WE DAN STEEDS MEER GELD UIT AAN DE GENEESKUNDE EN DOEN WE NOG MAAR WEINIG AAN PREVENTIE.Onze gezondheid verbetert namelijk niet ondanks dat we ruim € 90 miljard aan gezondheidszorg uitgeven…. jawel € 90 miljard.

Het aantal jaren dat Nederlanders vrij zijn van ziekten neemt niet toe. Door medicijnen en geneeskunde worden we wel langer in leven gehouden met onze ziekten, maar gemiddeld blijven we tot onze 45ste jaar ziekte vrij, daarna gaat het snel bergafwaarts.
DUS we kunnen beter zelf onze eigen verantwoordelijkheid nemen dan te vertrouwen op de geneeskunde. Artsen helpen je vooral goed in acute situaties, maar niet als je gezondheid langzaam gaat haperen.

Gezondheidskosten rijzen de pan uit. In Nederland stijgen de premies voor de ziektenkostenverzekering alsmaar door en het eigen risico is onlangs verhoogd van 220 naar 350 euro. In Amerika wordt de geneeskunde onbetaalbaar. Men geeft 2,7  biljoen dollar per jaar uit = 20% van de totale overheidsuitgaven. Dit is omgerekend 7000 dollar per inwoner, voor Europa is dit 3000 dollar. Verwachting is dat de uitgaven in Amerika stijgen naar 4,6 miljard vooral door toename van obesitas, kanker en hart/vaatziekten.

Er is gelukkig ook goed nieuws!
We hebben namelijk veel, zo niet alles, zelf in de hand. Kent iemand het verzwegen verhaal over kanker. Van professor Brian Peskin..? Ik denk dat maar weinig mensen zijn werk kennen. Ongelofelijk want deze geweldige arts heeft wetenschappelijk bewijs en methode om het risico op kanker drastisch te kunnen verlagen.

Het boek van Dr. Brian Peskin. (klik voor lead naar uitgever)

Ik ben geschokt na het lezen van dit indrukwekkende boek, het onderzoek en het bewijs. Wat mij betreft 1 van de beste boeken van de afgelopen decennia. Met dit boek in handen kunnen we eindelijk deze verschrikkelijke ziekte een kopje kleiner maken en laten zakken op de ranglijst van de meest dodelijke ziekten. Laat je verrassen door de gedegen inhoud van het boek en de methode om voor jezelf het risico op erge chronische ziekten drastisch te verlagen. Het is HELE BELANGRIJKE INFORMATIE dat we massaal mogen oppakken.

Peskin legt uit dat kanker ontstaat door een primitief verdedigings-mechanisme om te overleven tijdens de chemische processen in de levende organisme in ons lichaam. Een TEKORT aan zuurstof in de cellen en de vertragende stroomsnelheid van het bloed spelen hierbij een belangrijke rol. Kankerweefsel is het weefsel dat het meest verstoken is van zuurstof en in een overlevingstoestand is gekomen. Het weefsel gebruikt daardoor suiker om te overleven.(klik HIER voor een artikel op WantToKnow over professor Peskins boek)

Kanker is de allerlaatste inspanning van een cel om te overleven.
En als kankerpatiënten veel koolhydraten (SUIKER) eten, voeden ze daarmee de kanker… Ieder kankerpatiënt zou eigenlijk een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet moeten volgen. Koolhydraten zorgen namelijk voor insuline aanmaak en veel insuline veroorzaken bloedstolsels in het lichaam waardoor de stroomsnelheid van het bloed wordt vertraagd.

Het zuurstoftekort op celniveau ontstaat vooral door de bewerkte (industriële) oliën en vetten te  eten (TRANSVETTEN zoals frituurvet, margarine, bak- en braadolie uit de supermarkt). Vooral in de Westerse wereld worden er veel snacks gegeten die zijn gefrituurd. Op elke hoek zit een snackbar en elke stad heeft meerdere gele M’s, KFC,  Febo, Burgerking etc.. En dan hebben de meeste gezinnen ook nog een frituurpan in huis waar regelmatig in wordt gebakken. Het is niet verwonderlijk dat juist in het Westen kanker veel voorkomt en bijvoorbeeld in Aziatische landen veel minder. KANKER is dus vooral het gevolg van de VERVALSING van essentiële vetzuren door de voedingsmiddelenindustrie!

De NATUUR heeft ons in haar wijsheid echter ook voorzien van een mogelijkheid om het probleem van zuurstof tekort in de cellen op  te lossen. Kanker heeft vele jaren nodig om zich te ontwikkelen. Ons lichaam is in staat met de JUISTE bouwstoffen het zuurstoftekort in de cel te herstellen. Met behulp van verzadigde hemoglobine (structuur voor het bloedtransport) moleculen waarvan een rode bloedcel er wel meer dan 200 miljoen heeft, zorgt je lichaam ervoor dat het zuurstofgehalte in je weefsels op het goede niveau blijft.

Om voldoende verzadigde hemoglobine in je bloed te creëren, heeft je lichaam veel ijzer en eiwitten nodig. Hiervoor eet je vooral dierlijke eiwitten zoals vlees, gevogelte, eieren, kaas, yoghurt en vis (van biologische afkomst). Met eiwitten vanuit planten lukt het onvoldoende om ijzer (mineraal) te krijgen omdat de mineralen uit planten onvoldoende worden omgezet in de stofwisseling. Daarnaast geeft alleen dierlijke eiwitten alle benodigde B-vitamines ter ondersteuning van het hoog houden van het zuurstoftransport.

LET OP; Ook zonder het eten van transvetten heeft ons lichaam voldoende essentiële vetzuuroliën nodig om het zuurstoftransport naar je cellen goed te kunnen blijven verzorgen.

Het voorzien van zuurstof gaat via voldoende hoeveelheden en een JUISTE VERHOUDING van essentiële vetzuren. Omega-6 is een belangrijke vetzuur. Deze natuurlijke bloedverdunner heeft het vermogen om de bloeddruk te verlagen en de stroomsnelheid van ons bloed te verhogen. Neem dagelijks minimaal 3-6 gram van een mengsel van basis omega-6 en omega-3. De beste VERHOUDING (o.b.v. De laatste inzichten) tussen deze vetzuren is 2:1. Dit betekent 2 delen omega-6 op 1 deel omega-3.

Daarnaast spelen essentiële VETZUREN ook een rol bij HUIDKANKER. Een tekort aan essentiële vetzuren zorgt voor een beschadiging van onze huidstructuur waardoor we sneller verbranden en de kans op huidkanker toeneemt. Als onze huidcellen voldoende goede vetzuren zouden bevatten dan werkt zonlicht versterkend en gezond, want de natuur heeft bedacht dat met zonlicht vitamine-D wordt aangemaakt.

In het boek van PESKIN staat helder omschreven dat jijzelf preventiemaatregelen kan nemen door middel van juiste voeding om de risico’s drastisch te verlagen. Deze nieuwe inzichten worden helaas door de reguliere gezondsheidszorg en vele instellingen/ stichtingen die zich inzetten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving stil gehouden en verzwegen.
Ik vind dit onvoorstelbaar omdat we toch allemaal wensen dat niemand en zeker onze kinderen niet geconfronteerd worden met erge ziekten. Of zijn er andere belangen?. JA DIE ZIJN ER ZEKER.  Als we massaal in actie komen dan zullen we gehoor krijgen. Op Facebook ben ik dan ook een gezondheidsrevolutie begonnen. Als het goed voelt voor jou, meld je dan bij mijn groep ‘gezondheidsrevolutie’.

 Ard Pisa

Gezondsheidscoach

www.jouwgezondheid.nu

note:
[1] . Verouderingsziekten: hart- en vaatziekten, dementie, osteoporose, diabetes type 2, achteruitgang van gehoor en zicht, wegkwijnen van spieren, toename van vet%, hoge bloeddruk, staar, prikkelbare darmen, maagzuur, vermoeidheid, kanker.