30/11/2012

Verse groenten redden Britse vrouw van kanker

Nadat bij haar borstkanker was geconstateerd wees de Britse Jessica Richards medicatie, chemotherapie, mastectomie en radiotherapie af.

Het 55-jarige vormalige model uit het Bedfordshire koos ervoor om gezonder te eten en at vooral veel groente en voedsel met veel vitamine C. Na enkele maanden was ze helemaal genezen.

Haar familieleden en vrienden waren geschokt toen Jessica alle behandelingen weigerde en koos voor een strikt dieet. “Toen de artsen me na de tests vertelden dat ik borstkanker had, bleef ik met veel vragen zitten waar ik geen antwoord op kreeg,” zei ze. “Op mijn twintigste kampte ik met artritis en door een longontsteking kon ik lange tijd niets doen. Later liep ik een oogontsteking op waardoor ik aan één oog blind werd. Door middel van oefeningen ben ik er zelf in geslaagd volledig zicht terug te krijgen.”

Agressieve chemokuur

Ze genas zichzelf van artritis door bewerkt voedsel en fruit te vermijden. “De medicatie die ik kreeg had geen enkel effect.”

Volgens de artsen was de tumor van Jessica zo groot dat ze maandenlang een agressieve chemokuur zou moeten ondergaan. Ze kreeg verder te horen dat er zeker een borstoperatie moest worden gedaan en dat zelfs haar lymfeklieren verwijderd zouden moeten worden.Kunstmatige hormonen

Dr. Andre Young-Snell hielp Jessica met haar nieuwe levensstijl. Hij raadde haar aan gezonder te eten en suiker helemaal te vermijden. Ze stopte met granen en fruit omdat ze in het lichaam worden afgebroken tot suiker. Ze begon in plaats daarvan meer groenten, quinoa en linzen te eten.

Alle zuivelproducten gingen aan de kant, omdat die volgens Jessica vol met kunstmatige hormonen zitten. Ze slikte veel supplementen met vitamine C, een natuurlijke vorm van chemotherapie. Drie weken na alle genomen stappen ging ze op bezoek bij een radioloog die haar vertelde dat de tumor net zo snel verdween als bij chemotherapie het geval zou zijn geweest.

Afschrikken

Twee maanden later was het gezwel nog maar half zo groot. Toen ze voor de laatste keer naar het ziekenhuis moest voor controle kreeg ze van de artsen te horen dat ze helemaal was genezen.“Ik zeg niet dat elke kankerpatiënt voor een alternatieve aanpak moet kiezen, maar laat je wel goed informeren wanneer een ernstige ziekte bij je wordt vastgesteld,” besloot Jessica. “Stel veel vragen en ga zelf op onderzoek uit. Laat je niet intimideren en afschikken door de artsen, maar ga naar de juiste experts.”

Eiwit

In februari 2008 werd haar moeder gediagnosticeerd met buikvlieskanker. Zij koos voor chemotherapie en een borstoperatie. Het jaar daarop stierf ze.

Chemotherapie beschadigt gezonde cellen, waardoor ze een bepaald eiwit uitscheiden dat de groei van tumoren stimuleert en ze resistent maakt tegen verdere vormen van behandeling, meldt persbureau AFP. Amerikaanse onderzoekers schrijven in Nature Medicine dat het eiwit WNT16B tumoren helpt groeien en zich te verspreiden door het lichaam.

Bronnen: Thesun.co.uk, HLN.be, AFP

via Niet chemo maar verse groenten redden Britse vrouw van kanker.