04/02/2013

Huisarts hervat strijd tegen griepprik

Nu de rechter geen reden heeft om huisarts Hans van der Linde te veroordelen wegens zijn uitlatingen over het RIVM en diens topman Roel Coutinho, zet hij de strijd tegen de griepprik voort.

De echte sterfte als gevolg van de griep is niet eens bij benadering bekend en mogelijk zelfs zo laag dat massale vaccinatie niet aan de orde is, stelt de huisarts.

In Huisarts en Wetenschap (H&W), het maandblad van het Nederlands Huisartsen Genootschap, roept Van der Linde opnieuw op te stoppen met de vaccinatie tegen de griep.

Belastinggeld

Volgens de Capelse huisarts is het nut van de griepprik nooit voldoende wetenschappelijk aangetoond. Hij vindt een preventieve behandeling van gezonde mensen zonder een krachtige onderbouwing dan ook onverantwoord. Helemaal als een dergelijke behandeling een prijskaartje heeft van 60 miljoen euro belastinggeld per jaar.

Vanaf half oktober kunnen miljoenen mensen zich weer gratis laten inenten tegen de griep. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schat dat ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders zich laten vaccineren.

Bedenkingen

Van der Linde strijdt al jaren tegen de controversiële griepprik. Ook andere medici hebben zo hun bedenkingen bij de grootschalige vaccinatie tegen de griep.

Het RIVM heeft zich neergelegd bij de uitspraak van de rechter dat uitlatingen zoals die van Van der Linde toelaatbaar zijn binnen het publieke debat. De zaak tegen de huisarts speelde bijna een jaar.

Bron: RTL.nl

via Huisarts hervat strijd tegen griepprik.