05/03/2013

‘Leukemie patiëntje van 7 verbeterd door cannabis olie’

De 7-jarige Mykayla Comstock uit Oregon lijdt aan leukemie. Haar moeder geeft haar iedere dag een beetje cannabisolie.

Hoewel medicinale cannabis in Oregon legaal is, associëren veel volwassenen de drug nog met het overtreden van de wet.

Mykayla werd in juli 2012 gediagnosticeerd met acute lymfatische leukemie. Tegen de wil van haar arts besloot Erin Purchase haar dochter capsules met cannabisolie te geven, omdat het meisje slecht reageerde op de chemotherapie.

De artsen van Mykayla stelden een beenmergtransplantatie voor, maar sinds augustus is ze in remissie. Ze blijft afhankelijk van cannabis om de pijn en misselijkheid te verzachten. Haar moeder is van plan de drug te blijven geven tijdens de resterende twee tot drie jaar chemotherapie die Mykayla nog voor de boeg heeft.

Purchase stelt dat bepaalde bestanddelen in cannabis verantwoordelijk zijn geweest voor de remissie. Mykayla’s huidige arts weet dat ze de capsules inneemt, maar noemt cannabis niet als onderdeel van haar medische therapie.

De American Academy of Pediatrics is tegen het gebruik van cannabis om jonge kinderen te behandelen, terwijl het Institute of Medicine (IOM), een wetenschappelijke groep experts die advies uitbrengt aan het Congres, vindt dat er meer onderzoek moet komen naar bepaalde medische eigenschappen van cannabis.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Gtrpc_SgtKw&feature=player_embedded

Bron: CNN.com

via 'Leukemiepatiënt (7) in remissie door cannabisolie' (video).