11/01/2013

Zo voorkom je schadelijke GSM-straling

Er is veel onduidelijkheid over de schadelijkheid van GSM-straling. Nieuwsberichten spreken elkaar tegen en de vraag blijft: is het wel of niet schadelijk?
Onafhankelijk tijdschrift Medisch Dossier bericht nu over een overzichtsonderzoek met de resultaten van 23 studies naar de relatie tussen mobiel bellen en kanker.

Diepgaande observatie van alle studies leidde tot de ontdekking van een patroon: onafhankelijke onderzoeken, met een betrouwbaarder onderzoeksopzet, vonden telkens zorgwekkender resultaten dan de studies waarbij de telecom-industrie betrokken was.

En hoewel gesponsorde en onafhankelijke onderzoeken elkaar meestal tegenspreken, zijn ze het wel eens over het volgende: meer dan 10 jaar gebruik gebruik van een mobiele of draadloze telefoon verhoogt het risico op een hersentumor significant, volgens een onderzoek zelfs met 280%. Bovendien begint het risico al bij zeer kleine hoeveelheden, per 100 uur stijgt het risico met 5%. Bij kinderen wordt een groter risico op hersenkanker gevonden dan bij volwassenen.

Tips voor een veiliger gebruik

Dat is geen nieuws om optimistisch van te worden, maar gelukkig geeft Medisch Dossier ook tips voor een veiliger gebruik van je mobiel:

1) Draag bij het bellen een koptelefoon met een snoertje, zet je mobiel op de luidspreker of stuur een sms.
2) Draag het mobieltje nooit op je lichaam of gebruik een hoesje aan je broekriem.
3) Bel niet in een rijdende auto, trein of bus. Daardoor wordt de straling van het mobieltje groter.
4) Gebruik je mobiel als antwoordapparaat: zet het uit tot je wilt zien wie gebeld heeft en bel dan zonodig terug met stappen 1,2,3 in je achterhoofd.
5) Bel, als het kan, met een vaste telefoon.
6) Vermijd gebruik binnen een metalen gebouw, vooral als het een metalen constructie is.
7) Laat kinderen nooit met een mobieltje naast het bed of onder het kussen slapen.
8) Laat kinderen hun mobieltje alleen voor noodgevallen gebruiken.

Bron: Medisch Dossier – Neem je gezondheid in eigen hand, neem een abonnement.
Foto: soylentgreen23 (Flickr)

Speciale tip van sakshin (hij gebruikt het zelf ook); Plak een Tachyon silica phoneDisk op je toetstel. Dit harmoniseerd alle verstoringen in jouw energie veld en brengt het in balans. Zodoende wordt de straling niet alleen geneutraliseerd, hij gaat helend werken! www.planet-tachyon.com/groot en zoek daar in de winkel naar de ‘PhoneDisk”.