Italiaanse rechtbank: verband tussen mobieltjes en hersentumoren

Het Italiaanse Hof van Cassatie heeft geoordeeld dat er een causaal verband is tussen het gebruik van mobiele telefoons en hersentumoren.

De uitspraak kan nu gaan leiden tot een stroom van rechtszaken tegen fabrikanten van mobieltjes.

De 60-jarige gepensioneerde zakenman Innocente Marcolini spande de rechtszaak aan omdat zijn gezicht naar eigen zeggen deels verlamd was geraakt als gevolg van een hersentumor die veroorzaakt zou zijn door overmatig mobiele telefoongebruik.

Risico’s

De Italiaanse rechtbank stelde de zakenman in het gelijk en oordeelde dat er een ‘causaal verband’ is tussen het telefoongebruik en de ontwikkeling van de tumor.

“Dit is voor veel mensen belangrijk omdat ze vaak nog steeds niet op de hoogte zijn van de risico’s,” vertelde Marcolini aan de Italiaanse krant Corriere della Sera. “Ik zat tenminste vijf tot zes uur per dag aan de telefoon en hield het mobieltje altijd tegen mijn oor gedrukt.

”De tumor werd ontdekt in zijn nervus trigeminus, die verantwoordelijk is voor zintuiglijke waarneming in het gezicht. Hoewel de tumor niet kwaadaardig was, had het gezwel zich kunnen verspreiden naar de halsslagader waar het één van de bloedvaten had kunnen verstoppen.

De rechtbank kreeg te horen dat de elektromagnetische straling afkomstig van mobiele telefoons cellen in het lichaam kan beschadigen, waardoor tumoren zich gemakkelijk kunnen vormen.

ErkendOncoloog en hoogleraar milieumutagenese Angelo Gino Levis, die het bewijs leverde tijdens de rechtszaak, zei dat de uitspraak ‘van extreem belang’ is.

“Eindelijk is de correlatie tussen elektromagnetische golven en de ontwikkeling van tumoren officieel erkend, hoewel de fabrikanten van mobiele telefoons nog steeds propaganda blijven verspreiden,” zei hij tegenover de krant. Hij vertelde aan de Britse krant The Sun dat hij nu een class-action rechtszaak overweegt.

Directeur van het Instituut voor Farmacologisch Onderzoek Silvio Garattini zei dat er geen concreet bewijs is voor het verband tussen tumoren en mobiele telefoongebruik.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn mobiele telefoons ‘carcinogeen’. Het agentschap plaatst ze in dezelfde categorie als koffie en pesticiden.

Bron: RT.com

 

via Italiaanse rechtbank: verband tussen mobieltjes en hersentumoren.

, ,

4 Responses to Italiaanse rechtbank: verband tussen mobieltjes en hersentumoren

 1. Intell 30/11/2012 at 16:59 #

  “Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn mobiele telefoons ‘carcinogeen’”

  Grote onzin: WHO>

  “Dergelijke onderzoeken hebben nog nooit eenduidig bewijs opgeleverd voor het een of het ander.”

  • Sakshin 30/11/2012 at 17:15 #

   Dan zou ik op deze site maar eens zoeken naar; Straling. De resultaten liegen er niet om, wat de WHO er ook van mag vinden. En een schadeclaim toekennen… Dat wil toch wat zeggen?

 2. Torres Siemon 13/02/2018 at 01:14 #

  Mijn vader werd gediagnosticeerd voor prostaatkanker maart 2017 en sinds die tijd hebben we chemotherapie 3 keer gedaan, maar de kanker blijft terugkeren. Enkele maanden geleden hoorde ik over cannabisolie en het genezende effect ervan en ik koos de cannabisolie uit Australië bij Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com en mijn vader begon onmiddellijk met de cannabisolie, na het gebruik van de cannabisolie voor behandeling op de vastgestelde tijd, voorgeschreven door Rick Simpson, er was totale genezing en zoals ik nu schrijf, kan mijn vader alleen rondlopen door het huis zonder steun van iemand en uitgaan wanneer hij maar wil.

  Beste wensen,
  Torres Siemon

 3. Michelle Terzo 12/03/2018 at 20:41 #

  Ik ben Michelle Terzo, mijn moeder kreeg de diagnose borstkanker in februari 2018 deden we chemotherapie, maar de kanker bleef achter. De laatste paar weken hoorde ik over cannabisolie en het genezende effect ervan en ik nam contact op met Rick via e-mail op: Ricksimpsoncannabishemoil@gmail.com en mijn moeder begon de behandeling onmiddellijk na ontvangst van de cannabisolie, na gebruik van de cannabisolie voor behandeling op het voorgeschreven tijdstip door Rick, ze was helemaal genezen en zoals ik nu schrijf, is mijn moeder volledig vrij van kanker.

Leave a Reply

site by greengreen3design

rfwbs-slide