06/04/2013

Antilichaam maakt korte metten met alle vormen van kanker

cd47 bij kanker bestijding - doodt alle vormen van kankerOnderzoekers hebben mogelijk de heilige graal in de strijd tegen alle vormen van kanker gevonden, een wondermiddel dat iedere kankertumor doodt waar het mee in contact komt. Dat schrijft de New York Post.Hun middel houdt het eiwit CD47 tegen. Tumorcellen die zijn voorzien van dit eiwit worden niet opgemerkt door het immuunsysteem.

Het eiwit wordt in gezonde bloedcellen aangemaakt, zo schrijven de onderzoekers in vakblad Science, maar kankercellen produceren een buitensporige hoeveelheid van het eiwit waardoor het afweerstelsel de schadelijke cellen niet vernietigt.

AntilichaamOnderzoekers van de Stanford-universiteit maakten een antilichaam dat CD47 de weg verspert, zodat het immuunsysteem de gevaarlijke cellen begint aan te vallen.

De onderzoekers hebben het antilichaam tot dusver gebruikt in muizen met menselijke borst-, eierstok-, darm-, blaas-, hersen-, lever- en prostaatkanker. In alle gevallen dwong het antilichaam het afweerstelsel van de muizen de kankercellen te doden.

Uitzaaiing“We hebben aangetoond dat het antlichaam de tumor kan bestrijden of de groei ervan kan terugdringen waardoor uitzaaiing wordt voorkomen,” zei bioloog Irving Weissman van de Stanford-universiteit.

Eén bijwerking van de behandeling was dat de gezonde cellen werden onderworpen aan kortstondige aanvallen van het immuunsysteem van de muizen, maar het effect viel in het niet bij de schade die werd toegebracht aan de kankercellen.

Bron: Nypost.com

via Antilichaam maakt korte metten met alle vormen van kanker.