26/03/2013

‘Genezingswonder’: hoogleraar zag been aangroeien

‘Genezingswonder’: hoogleraar zag been aangroeien

dinsdag, 26 maart 2013 10:34 geplaatst in:

Paranormaal

Een hoogleraar van de Universiteit Maastricht heeft naar eigen zeggen een been zien aangroeien tijdens een gebedsgenezing.

Hoogleraar preventieve geneeskunde Onno van Schayk zei tijdens een interview met Geloofenwetenschap.nl dat hij 25 jaar geleden persoonlijk getuige is geweest van het genezingswonder.

Via röntgenfoto’s zou zijn bevestigd dat er een verandering was opgetreden die niet volgens de geneeskunde kon worden verklaard. Deze ervaring riep veel vragen op bij Van Schayk.

Kritische toetsing

De patiënt in kwestie was toendertijd tussen de 40 en 50 jaar oud, herinnert de hoogleraar zich. “Ik schat dat het been één tot twee centimeter aangroeide,” zei hij.

Collega’s vroegen zich af of het wel zo verstandig was om als medicus publiekelijk over de religieuze ervaring te vertellen. Van Schayk zou hebben gesuggereerd dat het wonder wetenschappelijk bewezen was. In het universiteitsblad Observant zei een collega echter dat kritische toetsing nog wel moest plaatsvinden.

Vanwege de media-aandacht de afgelopen tijd meldde Van Schayk begin deze maand te zullen stoppen als directeur van onderzoeksinstituut Caphri. In onderstaande video zegt Van Schayk dat hij moeite heeft om over de genezing te vertellen.

Na het besluit namen 27 christelijke professoren het in een open brief op voor Van Schayk. Volgens de briefschrijvers is er sprake van een lynchcultuur. In de brief zeggen onder meer econoom Lans Bovenberg, historicus James Kennedy, astronoom Heino Falcke en fysicus Cees Dekker dat wetenschappers vrij moeten zijn om persoonlijke opinies te uiten.

Blinde jongetjes

De Universiteit Maastricht heeft geen moeite met de uitlatingen van de hoogleraar. “Dit valt onder zijn persoonlijke geloofsbeleving,” aldus een woordvoerder.

Eind 2011 kwam kinderarts en hoogleraar geneeskunde Edward Dompeling in opspraak toen hij zou hebben gezien hoe blinde jongetjes na gebed weer konden zien.

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/aEJlU3p-xfI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Bron: Geloofenwetenschap.nl

via ‘Genezingswonder’: hoogleraar zag been aangroeien.