04/12/2012

Galblaas en Lever Reinigingskuur

Sakshin
Detox

Of je nu een leek, een medisch arts of een wetenschapper, of iemand die geen galblaas meer heeft en om die reden denkt helemaal geen galstenen meer te hebben, de resultaten van de lever-zuiveringen spreken zullen voor zichzelf spreken.
Zodra je honderden groene of beige-kleurige galstenen in de toiletpot ziet drijven, zul je intuïtief weten dat je met iets heel belangrijks in je leven bezig bent.

Goede gezondheid, jeugdigheid en vitaliteit

Galstenen in de lever zijn de belangrijkste belemmering om een goede gezondheid, jeugdigheid en vitaliteit te behouden. Ze zijn een van de belangrijkste redenen waarom mensen ziek worden en moeite hebben met het herstellen van ziekte.

Schone lever, nieuw leven

De implicaties van het toepassen van de lever-zuivering zijn ongelooflijk belonend. Een schone lever hebben, is zoiets als een nieuw leven krijgen. De lever heeft de directe controle over groei en functioneren van elke cel in het lichaam. Iedere verstoring, mankement of abnormaal groeipatroon van de cel is in grote mate te wijten aan slechte lever-prestatie. .

Detoxificatie van schadelijke substanties

Door het ontstoppen van de lever galkanalen en de galblaas zullen de 60 – 100 triljoen lichaamscellen in staat zijn meer zuurstof te ‘ademen’, voldoende hoeveelheden voedingsstoffen te ontvangen, effici√´nt hun stofwisselingsafvalproducten te elimineren, en perfecte communicatieve verbindingen te onderhouden met het zenuwstelsel, het endocriene systeem en ieder ander deel van het lichaam.

De meerderheid van de galstenen in de lever en galblaas bestaat uit dezelfde ‘onschadelijke’ bestanddelen als die in vloeibare gal zitten, waarvan cholesterol het hoofdingredi√´nt is. Dit maakt de meeste stenen ‘onzichtbaar’ voor r√∂ntgenstraling en echoscopische technologie√´n.

Wat Kan Ik Van De Leverzuivering Verwachten?

Een Leven met minder Ziektes
Ziekte is geen onderdeel van het ontwerp van het lichaam. Ziektesymptomen geven alleen maar aan dat het lichaam probeert ernstige schade of zelfs een levensbedreigende situatie te voorkomen. We worden ziek als ons immuunsysteem wordt onderdrukt en overbelast door opeengehoopt giftig afval.

Op natuurlijke wijze terug naar balans
Door de leverkanalen van alle obstructies te ontdoen en een gebalanceerd dieet en levensstijl te onderhouden, keert het lichaam op natuurlijke wijze terug in een staat van balans (homeostase). Deze gebalanceerde staat wordt in het algemeen ‘goede gezondheid’ genoemd. Het oude gezegde; ‘voorkomen is beter dan genezen’ is zeer toepasselijk voor de lever.

Verbeterde Spijsvertering, Energie En Vitaliteit
De betekenis van een ‘goede spijsvertering’ omvat drie basis processen in het lichaam:

Door ons lichaam te zuiveren, kunnen we allemaal onze kwaliteit van leven verhogen naar een hoog niveau van energie en vitaliteit.

Vrij Van Pijn

Het Omkeren Van Het Verouderingsproces

Het negatieve aspect van ouder worden, is een stofwisselingsprobleem dat zich geleidelijk aan ontwikkelt over een langere periode. De ongewenste effecten van ouder worden zijn het gevolg van disfunctioneren op celniveau. Als de lichaamscellen niet in staat zijn de dagelijks geproduceerde afvalstoffen snel genoeg te verwijderen, wordt een deel ervan in de celmembranen opgeslagen. In feite worden de celmembranen ‘afvalbakken’ op celniveau. De cellen kunnen zichzelf niet ontdoen van al hun eigen afval, omdat het omringende bindweefsel is gevuld met ander afvalmateriaal (door een geblokkeerd Iymfesysteem).

Verbeterde Emotionele Gezondheid

De lever, die de functies van het zenuwstelsel onderhoud door het te voorzien van vitale voedingsstoffen, bepaald ook onze reactie op stress. Galstenen belemmeren de goede distributie van voedingsstoffen, wat het lichaam forceert verschillende noodmaatregelen te nemen, zoals het excessief afgeven van stresshormonen.

Dit helpt voor korte tijd, maar op een gegeven moment wordt het lichaamsevenwicht verstoort en het zenuwstelsel verslechtert. Gezien deze onevenwichtige stand van zaken triggert elke externe druk of veeleisende situatie een buitensporige stressreactie welke, op zijn beurt, zorgt voor een gevoel van gestresst en overweldigd zijn.

Een Helderder Geest En Meer Creativiteit

Een heldere geest, geheugen, creativiteit en de mogelijkheid om te concentreren en aandacht te focussen hangen allemaal af van hoe goed de hersenen en het zenuwstelsel gevoed worden. Een ineffectief circulatiesysteem heeft een afstompend en onderdrukkend effect op alle mentale processen. Dit, op zijn beurt, voegt stress en spanning toe aan het zenuwstelsel.

Met elke nieuwe leverzuivering die je onderneemt, zul je waarschijnlijk een verdere verbetering zien van de mentale vermogens. Veel mensen vermelden dat hun geest minder turbulent en meer ontspannen wordt. Anderen benoemen een plotselinge toename van expansieve gedachten en creatieve uitkomsten. Artiesten vinden over het algemeen dat er een nieuwe dimensie opent voor hun creatieve expressie, inclusief het waarnemen van kleuren en vormen.

Zij die zich begeven op het terrein van spirituele groei of zelfontwikkeling zullen bemerken dat het verwijderen van alle galstenen uit de lever zal helpen bij het verkrijgen van toegang tot een diepere, voormalig verborgen terreinen in zichzelf en zij kunnen beter gebruik maken van hun mentale potentieel.

De leverzuivering helpt in het bijzonder het zonnevlecht-chakra in balans te brengen. De zonnevlecht vertegenwoordigt het energiecentrum in het lichaam dat verantwoordelijk is voor wilskracht, het opnemen en verspreiden van energie, evenals voor lever-, galblaas-, maag- en alvleesklierfuncties.

De voorbereidingsperiode

De leverzuivering vergt zes dagen voorbereiding, gevolgd door 16 – 20 uur echte zuivering.

Om galstenen te verwijderen heb je het volgende nodig:

1 pot MgSo4 (Magnesium Sulfaat)
Appelsap zes 1-liter pakken of appelzuur (Biologisch)
Vers geperst grapefruitsap (bij voorkeur roze Grapefruit) of vers citroensap met sinasappelsap, gecombineerd* genoeg om 2/3 glas (1,8 dl) sap van te persen
2 kannen of flessen, waarvan 1 afsluitbaar (om te kunnen schudden), en een papieren trechtertje
1 pot himalayazout (roze/witte kristallen)
16 citroenen

Appelsap of Appelzuur
Drink 1 liter, appelsap per dag, verdeelt over de dag, over een periode van zes dagen (meer mag ook) vlak voor en twee uur na maaltijden, en in de avond, naast je normale water inname. Het appelzuur in het appelsap verzacht de galstenen en maakt hun doorgang door de galkanalen gemakkelijk en appelsap heeft een sterk zuiverende werking. Erg gevoelige mensen kunnen zich opgeblazen voelen of, diarree krijgen gedurende de eerste dagen. Het grootste deel van de diarree is echter gestagneerd gal, vrijgegeven door de lever en de galblaas (herkenbaar aan de bruinachtige, gele kleur).

Mensen die geen appelsap zouden moeten drinken

In het geval je een intolerantie of allergie hebt voor appelsap, lijdt aan diabetes, hypoglycemie, gist infectie (Candida), kanker of een maagzweer, neem je appelzuur (Malonzuur) welke je met water hebt aangemaakt.

Darmmanagement

Om het darmstelsel voor te bereiden op de eigenlijke zuivering gebruiken we magnesium sulfaat (bitter zout). Het reguleert en reinigt de darm. Neem elke avond en elke ochtend 1 glas water met 1 theelepel bitterzout en 1 uitgeperste citroen (op een nuchtere maag). Dit lost alle vastgeplakte drek die er gedurende de jaren heen tegen je darmwand hebben opgehoopt en voert het af via de ontlasting.

Dieet voorschriften:

Vermijdt in de week van voorbereiding en zuivering voedsel en dranken die koud of bevroren zijn. Zij ‘bevriezen’ de lever, waardoor het effect van de zuivering vermindert. Alle voeding en dranken zouden warm of op kamertemperatuur moeten zijn. Om de lever te helpen moet je proberen voedsel van dierlijke oorsprong, zuivelproducten en gefrituurde producten te vermijden.

De beste periode om te zuiveren: Het belangrijkste en laatste deel van de zuivering kan het beste gedaan worden in een weekend, wanneer je geen druk ervaart en genoeg tijd hebt om te rusten. Hoewel de zuivering op ieder moment van de maand effectief is, zou het ideaal zijn als het samenviel met een dag tussen volle maan en nieuwe maan. De 6 daagse voorbereiding kan voor volle maan begonnen worden.

Als je medicijnen neemt: Vermijdt het gebruik van medicijnen, vitaminen of supplementen die niet absoluut noodzakelijk zijn tijdens de leverzuivering. Het is belangrijk de lever geen extra werk te geven, dat de zuivering kan bemoeilijken.

Zorg ervoor dat je darmen gezuiverd worden voor- en nadat je een lever zuivering doet:

Regelmatige ontlasting hebben is geen indicatie dat je ontlasting niet gehinderd wordt. Een darmspoeling een paar dagen voor de zuivering of op de zesde voorbereidingsdag, helpt ieder ongemak of misselijkheid gedurende de eigenlijke leverzuivering zoveel mogelijk te voorkomen en is de snelste en gemakkelijkste manier om de dikke darm voor te bereiden op de leverzuivering.

Neem een koffieklysma, dit stimuleert de lever tot het afgeven van gifstoffen.

Wat je moet doen op de zesde appelsap dag: Als je je ‘s ochtends hongerig voelt, eet je een licht ontbijt, zoals cereals of havermout. Vermijdt suiker en andere zoetstoffen, kruiden, melk, boter, oli√´n, yoghurt, kaas, ham, eieren, noten, gebak, koude cereals, enz. Fruit en fruitsappen zijn prima. Eet als lunch naturel gekookte of gestoomde groeten met witte rijst (bij voorkeur Basmati rijst) en maak dit op smaak met wat ongeraffineerd zee- of steenzout. Eet geen eiwitrijk voedsel, boter of olie. Drink of eet niets (met uitzondering van water) na 2 uur in de middag, anders zou het kunnen zijn dat er helemaal geen stenen vrijkomen! Volg het exacte tijdsschema dat hieronder gegeven wordt voor een optimaal voordeel van de leverspoeling.

De Eigenlijke Zuivering

Avond

18.00 uur: Doe vier eetlepels MagnesiumSulfaat  en 7,5dl mineraalwater in een kan, met 2 uitgeperste citroenen.
Maak hiervan 4 porties van elk 3/4 glas. Drink nu je eerste portie. Je kunt daarna een paar nipjes water nemen om van de bittere smaak af te komen of voeg een klein beetje citroen sap toe’ om de smaak te verbeteren. Sommige mensen drinken het met een rietje om de smaakpapillen in de mond te omzeilen. Het helpt ook om na het drinken van deze oplossing je tanden te poetsen of je mond te spoelen met zuiveringszout. Een van de belangrijkste functies van het magnesiumsulfaat is om de galkanalen te verwijden, zodat de stenen er gemakkelijker door kunnen. Bovendien, verwijdert het afvalstoffen die het doorspoelen van de stenen zouden kunnen hinderen.

20.00 uur: Drink je tweede (3/4) glas met Magnesiumsulfaat
21.30 uur: Als je tot op heden geen ontlasting hebt gehad en je hebt ook de afgelopen vierentwintig uur geen darmspoeling gedaan, neem dan een waterklysma; dit activeert een serie stoelgangen. Als je geen klysma wil gebruiken doe dan het volgende: Los 1 eetlepel himalayazout op in 1 liter water met 2 uitgeperste citroenen en drink dit achter elkaar op. Het is zeker dat je daarna binnen een half uur enkele stoelgangen forceert.

21.45 uur: Was de grapefruits (of citroenen en sinaasappels) grondig. Pers ze met de hand en verwijder de pulp. Je hebt 3/4 glas sap nodig. Doe het sap en een half glas (125 ml.) olijfolie in een kan met deksel. Doe het deksel goed dicht en schud hard, ongeveer 20 keer of totdat de oplossing waterig wordt. Het beste is om dit mengsel om 22.00 uur te drinken, maar als je voelt dat je nog een paar keer naar het toilet moet, mag je deze stap 10 minuten uitstellen.

22.00 uur: Sta naast je bed (ga niet zitten) en drink het mengsel, indien mogelijk, in een keer. Sommige mensen vinden het prettiger het met een rietje op te drinken. Als het nodig is kun je een klein beetje honing nemen tussen de slokken door. Dit helpt om het drankje goed weg te drinken. De meeste mensen hebben er echter geen probleem mee om het mengsel in een keer op te drinken. Doe er niet langer dan 5 minuten over (alleen oudere en zwakke mensen mogen er langer over doen).

GA METEEN LIGGEN!
Dit is essentieel om de galstenen te helpen vrijkomen! Doe de lichten uit en lig plat op je rug met 1-2 kussens die je iets oprichten zodat je hoofd hoger ligt dan je buik. Lig 20 minuten absoluut stil en probeer niet te praten! Richt je aandacht op je lever. Je kunt de stenen mogelijk als knikkers voelen bewegen door de kanalen. Ga slapen als je dat kunt.

Als je op welk moment dan ook gedurende de nacht het gevoel hebt dat je naar het toilet moet, ga dan. Controleer of er al galstenen in je ontlasting zitten (erwtgroene of geelbruine). Je kunt misselijk zijn gedurende de nacht en / of in de vroege ochtenduren. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een krachtige, plotselinge uitstoot van galstenen en gifstoffen vanuit de lever en de galblaas. Daardoor wordt het oliemengsel terug de maag in geduwd. De misselijkheid verdwijnt in de loop van de ochtend.

De volgende ochtend – Nazorg periode
06.00 Р06.30 uur: Bij het ontwaken, maar niet voor 06.00 uur, drink je je derde 3/4 glas magnesiumsulfaat  (als je erg dorstig bent, kun je eerst een glas warm water drinken en daarna je magnesiumsulfaat oplossing innemen). Rust, lees of mediteer. Als je nog erg slaperig bent, mag je terug naar bed gaan, maar het is het beste als je lichaam rechtop blijft. De meeste mensen voelen zich absoluut goed en ze geven de voorkeur aan wat lichte oefeningen, zoals Yoga.

08.00 – 08.30 uur: Drink je vierde en laatste 3/4 glas magnesiumsulfaat.
Als je tijdens deze tijd nog geen ontlasting hebt gehad neem dan weer 1 liter water en los daarin op 1 eetlepel himalaya zout met 2 citroenen en drink dit weer in 1 keer weg. Dit forceert 5 tot 6 stoelgangen.

10.00 – 10.30 uur: Op dit moment mag je vers geperst vruchtensap drinken. Een half uur later mag je een of twee stukken vers fruit eten. Een uur daarna mag je gewoon {lichtverteerbaar) voedsel eten. Tegen de avond of de volgende ochtend zou je weer normaal moeten kunnen eten en voel je de eerste tekenen van
verbetering. Denk er wel aan dat je lever en galblaas een grote ingreep ondergaan hebben, echter zonder schadelijke bijwerkingen.

Lactobacillen
Neem elke dag 1-2 gram lactobacillen bij de maaltijd om je darmflora aan te sterken.

De Resultaten Die Je Mag Verwachten
Gedurende de ochtend en misschien in de middag zul je een aantal waterige ontlastingen hebben. Aanvankelijk bestaan deze uit galstenen gemengd met voedselresten, later bestaan ze uit een mix van stenen met water. De meeste galstenen zijn erwtkleurig en drijven in het toilet, omdat ze gal bestanddelen bevatten.

De stenen zijn er in verschillende kleuren groen en ze kunnen helder gekleurd en doorschijnend als edelstenen zijn. Alleen het gal van de lever kan de groene kleur veroorzaken. Galstenen zijn er in alle kleuren, vormen en maten. De licht gekleurde stenen zijn het nieuwst. Zwartachtige stenen zijn het oudst. Sommige zijn de grootte van een erwt of kleiner, andere zijn twee of drie centimeter in doorsnee. Er kunnen per keer tientallen of zelfs honderden stenen uitkomen (in verschillende kleur en maat).

Let ook op geelbruine of witte stenen. Sommige van de geelbruine en witte stenen zinken naar de bodem van het toilet. Dit zijn verkalkte stenen en ze zijn vrijgekomen uit de galblaas. Ze bevatten zwaardere giftige bestanddelen en weinig cholesterol. Al de groene en geelachtige stenen zijn zo zacht als was, dankzij de werking van de appelsap.

De lever, in zijn geheel, gaat meer efficiënt functioneren na de allereerste zuivering. Je kunt ineens verbetering voelen, soms zelfs binnen een paar uur. Je pijn wordt minder, je energie neemt toe en ook je helderheid van geest verbetert aanzienlijk.

Binnen een paar dagen verplaatsen stenen zich van diep binnenuit de lever naar de twee grootste galkanalen die de lever verlaten. Dit kan een aantal van de voormalige symptomen van ongemak doen terugkeren.

Maar dit alles betekent alleen maar dat er nog steeds stenen achter gebleven zijn, klaar om bij de volgende zuiveringsronde verwijderd te worden. Desalniettemin, de zelfherstel functie en de zuiveringsreacties van de lever zullen aanzienlijk verbeterd zijn, waarmee dit zeer belangrijke orgaan veel doelmatiger kan functioneren.

Zodra een nieuwe zuivering niet langer stenen oplevert, wat meestal gebeurt na 6 – 8 zuiveringen (in ernstiger situaties kunnen er meer dan 10 – 12 zuiveringen nodig zijn), wordt je lever verondersteld in een uitstekende conditie te zijn. Toch wordt het aanbevolen de leverzuivering elke zes maanden een keer te doen. Elke zuivering geeft een extra versterking aan de lever en het zorgt voor het verwijderen van alle gifstoffen die de lever ondertussen weer heeft opgeslagen.

Noot: Zuiver nooit als je lijdt onder een acute ziekte, zelfs niet tijdens een simpele verkoudheid. Als je aan een chronische ziekte lijdt echter, zou je lever zuiveren wel eens het beste kunnen zijn dat je voor jezelf kunt doen.

Belangrijk! Lees dit aandachtig:
De leverzuivering is een van de meest waardevolste en effectiefste methodes om je gezondheid te herstellen. Er zijn geen risico’s zolang alle aanwijzingen op de letter opgevolgd worden.
Het is waarschijnlijk dat galstenen, terwijl ze eruit komen, in de darmen achterblijven. Ze kunnen snel worden verwijderd door een darmspoeling. Dit zou het beste kunnen gedaan worden de 2de of de 3de dag na de leverzuivering. Als galstenen in de darmen blijven, kunnen ze irritatie, infectie, hoofdpijn en darmongemak, enz. veroorzaken. Uiteindelijk kunnen ze een bron van vergiftiging in het lichaam worden.